Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sağlıklı Bir Formda Kilo Vermek İsteyen Herkese Yardımcı Olacak Altın Bedelinde 7 Kıymetli İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Kilo vermek güç ve çoklukla hudut bozucu bir müddetçtir. Uzun vakit aldığı üzere, istikrar ve efor sarf etmenizi geretirir. Olağandan daha süratli kilo vermenize yardım edebilecek birkaç doğal prosedürler de vardır lakin belirtmemiz gerekir ki bu prosedürler ömür tarzınızda ve diyetinizde değişiklikler yapmanızı gerektirebilecek tipten olabilir.

Eğer süratlice kilo vermenin bir yolunu arıyorsanız tahlil fazlaca sıradan: aldığınız kaloriden çoksını yakın. Lakin bu metot kısa müddette aldatıcı olabilir. En sevdiğiniz yemeklerden kısmak ve titizlikle kalorilerinizi saymak yerine, bir çırpıda istediğiniz kiloya ulaşmanıza yardım edecek başka formüller de bulunmakta.

Kilo vermek kimi insanların sav ettiği kadar kolay olsa gerekdir. Amacınıza ulaşmak için yapmanız gereken istikrarlı ve kararlı olmak. bu biçimde, fazla kilolarınızı vermekte zorlanıyorsanız 7 tesirli kilo verme tekniği sizlerle.
👇



1. Daha fazla su için.


Günlük sıvı alımınızı takip etmek kilo verdiğinizi garantiye almanın bir yoludur. Öğünlerinizdilk evvel su içmek iştahınızı bastırmaya yardım eder. Su ekseriyetle düşük kalorili bir besin alımıyla ilişkilendirilen bir sıvıdır zira doğal olarak kalorisiz bir içecektir.

Bazı araştırmalar öğünlerindilk evvel su tüketen bireylerin ortalama 200 kaloriye kadar daha düşük kalori tüketimi olduğunu gösteriyor.


2. Beslenme rutininize daha fazla protein ekleyin.


Yüksek protein alımı, yüksek termik tesir (vücudunuzun bir besini sindirirken kullandığınız güçten çoksını kullanımı) ve öteki çeşitli değişkenler niçiniyle metabolizmayı hızlandırma eğilimindedir.

Günlük protein ölçünüz için günde beden yükünüzün kilogramı başına 1.5 ila 2 gram protein tüketmeniz gerekir. Protein içeren yüksek kaliteli işlenmiş besinler tüketmek için elinizden geleni yapın. Yüksek besin bedeline sahip besinlerin kimi mükemmel örnekleri:


  • Baklagiller: Siyah fasulye, mercimek, barbunya, acı bakla


  • Et: Kuzu, yağsız dana eti, tavuk


  • Balık: Sardalya, somon, Ringa balığı,


  • Yoğurt: Yağsız, az yağlı


  • Kabuklu deniz eserleri: Istakoz, yengeç, karides, deniz tarağı, alabalık


  • Sebzeler: Nişastalı olmayan sebzeler besin kıymeti yüksek ve kalorisi düşüktür. Ayrıyeten tokluk hissine yardımcı olacak su ve lif bakımından da zengindirler. Protein içeriği yüksek sebzeler Brüksel lahanası, Çin lahanası, mantar, roka, lahana, kuşkonmaz, ıspanak ve şalgamdır.
3. Yemeğinizi yavaş yiyerek kilo verin!


Hormonlar kalori alımınızda ve iştahınızı düzenlemede büyük bir rol oynar. Yemekten daha sonra, bağırsaklarınız açlık hormonunu bastırırken hem de leptin isimli tokluk hormonlarını da salgılar. Bu hormonlar beyninize yemek yediğinizin sinyalini yollar ki bu da iştahınızı bastırır, tok hissettirir ve daha fazlasını yemenize pürüz olur. Ayrıyeten daha yavaş yemek beyninize bu bildirisi alması için mühlet sağlar ve bu da yaklaşık 20 dakika sürer.


4. Gereğince lif tükettiğinizden emin olun.


Yüksek lifli beslenme rutinleri, yiyeceklerin sindirim sistemi boyunca hareket etmesine yardımcı olmanın yanı sıra, atık ölçüsünü artırıp kabızlığı azaltır. Bu bildiğimiz manada kilo vermenize yardımcı olmasa da midenizde biriken artıklardan ve tartıya yansıyan istenmeyen kilolardan kurtaracaktır.

Yeterince lif tüketmezseniz yediğiniz yiyecekler bağırsaklarınızda kalır. Bu durum sindirim sisteminizde problemlere sebep olacak ziyanlı bakterilerin büyümesine yol açar.

Bu bahsetmiş olduğumiz fazlalıklar yalnızca dışkı olsa da, halsizlik hissi vererek antrenman yapmanızı zorlaştırır. Lif alımınızı arttırmak, bağırsakların temizlenmesini sağlayacak ve bunun olmasını önleyecektir.


5. Hazır besin tüketmeyin.


Kendinize bundan öncelik listesi yapın. Hepsini eleyemeyebilirsiniz ancak muhakkak yerini alternatif besinlerle doldurabileceğiniz hazır besinler kesinlikle vardır.

Sabah kendi yemeğinizi yapmak için vaktiniz yoksa mesken imali tanımları ve hatta sağlıklı kahvaltı seçeneklerini deneyin. Ayrıyeten bunları bir gece önce yapın, buzdolabında saklayın. bu biçimdece kahvaltınızı yapabilir ve besleyici bir biçimde işinize gidebilirsiniz.

Çocukların atıştırmaları için bisküvi almak yerine, hazırlaması biraz vakit alan lakin size bol bol besin sağlayacak birtakım atıştırmalık fikirleri düşünün.


6. Yediğiniz besinleri yazmak yeterli bir tahlil olabilir fakat bu noktada mutlaka kendinizi kısıtlamamalı ve şayet kalori sayımı yapacaksanız kesinlikle bir diyetisyene başvurmalısınız.


Bu alışkanlık gün ortasında aldığınız kalori ölçüsünü ve ayrıyeten ne kadar besin aldığınızın hesabını tutarak sizi yediklerinizden sorumlu tutacaktır. Bu, nihayetinde alışkanlıklarınızı değiştirmenize yardımcı olacaktır. Genel yeme alışkanlıklarınızdaki eğilimlerinizi görüp fark ettiğinizde, ayarlamalarınızı yapmak daha kolay olacaktır.


7. Sağlam bir spor rutini oluşturun.


Vücudunuzu değişime uğratacak planlı bir spor rutini oluşturmak amacınıza gidecek yolda muvaffakiyetin anahtarlarından biri olacaktır. Kilo vermek için, kilo verme gayenize uygun hazırlanmış bir antrenman planı kilit noktalardan biridir. Güç idmanı, kardiyo ve yürüyüşü rutininizin şayet olmazsa olmazı olmalıdır.


  • Kuvvet idmanı: Haftada en az 2-3 gün kuvvet idmanı yapın ve her idmanın tüm bedeninizi çalıştırdığından emin olun. Ne kadar epeyce kas kullanırsanız o kadar epeyce kalori yakarsınız.


  • Kardiyovasküler antrenmanlar: Rutininizi ağır ve setlerden oluşan idmanlar ile daha durağan günlerin olduğu idmanlar olarak ayarlayın. Ağır idmanlarınız 20-30 saniyelik süratli koşma ve zıplamaları içerebilir.


  • Yürüyüş: Günde en az 8-10 bin ortası yürüyün.
Okumaya devam et...
 
Üst