Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sağlıklı ve Tesirli Kilo Vermek İçin Kesinlikle Denemeniz Gereken Altın Kıymetinde 14 Tavsiye

Leila

Global Mod
Global Mod
İnsanların her biri farklı sebeplerden ötürü kilo vermek ister: Ya sıhhat için ya da canı istediği için! Lakin kilo vermek her vakit acılı bir müddetç olmak zorunda değil; bu kuralları bildiğinizde kilo vermek hem daha kolay olacak tıpkı vakitte daha eğlenceli!

Not: Yeme bozukluğu olanlar için tetikleyici bir içerik olabilir.


1. Kalorileri anlayın.



Yağ yakmanın ve kilo vermenin en kıymetli kısmı kalorileri gerçek anlamaktır. Şayet ne kadar kalori tüketeceğinizi ve hangi yiyeceklerin ne kadar kalori barındırdığını anlarsanız, gücünüzün düşmesinin önüne de geçebilirsiniz. Bu da kelam konusu yemek yemek olunca gerçek tercihler yapmanızı sağlar!

Yemek = güç demektir. Şayet bedenimizin gereksiniminden fazla güç tüketirsek, bu güç de sonrasındasında kullanılmak için depolanır. Şayet tüketmemiz gerekenden daha az güç tüketirsek, bu biçimde bedenimiz depolanan yağları yakar. Yiyeceklerdeki kalori ölçüsünü anlamak hiç de çok kolay; yalnızca Google’a ‘… kalorisi ne kadar?’ diye aratmanız bile yeterli!


2. Yüksek kalorili yiyeceklerinizin yerini düşük kalorili alternatifler ile doldurun.


Yiyeceklerin kalorileri hayli çeşitli ve bu bizler için aslında uygun bir haber! Kalori yoğunluğu, bir yiyeceğin 100 gramında bulunan kalori sayısıdır. Kalori yoğunluğu yardımıyla hangi yiyeceği tüketmenin kıyaslamasını kolay kolay yapabiliriz. Yüksek kalorili yiyeceklerin yerini ise düşük kalorili alternatifleri ile doldurabiliriz. Düşük kalorili yiyecekler tüketmek, gün sonunda aldığınız kalorinin düşük olmasını da sağlar.


3. Yiyeceklerin etiketine göz atın.


Ne yediğinizi anlamanın bir başka kolay yolu, marketten aldığınız mamüllerin etiketini okumak olabilir.

Her 100 gramda kaç kalori barındırdıklarına bakarak günlük kalori alımınızı dengeleyebilirsiniz. 3-5 eseri elinize alıp besin bedellerini karşılaştırarak hangisi ile kasaya gideceğinize siz karar verin!


4. Dolabınızda abur cubura yer olmasın.


Geceleri gelen abur cubur perilerini kovmak aslında fazlaca kolay!

Eğer hiç abur cubur almazsanız, gece vakti yiyecek abur cubur da bulamazsınız!
🤓
pek mantıklı değil mi? Şayet süratli kilo vermek konusunda ısrarcıysanız ve abur cubur tüketimini fazlaca seviyorsanız, bunun ne kadar hayli işe yarayacağını varsayım bile edemezsiniz! Ayrıyeten bu, çocuklarınıza da sağlıklı alışkanlıklar edindirmenin yolu olabilir.


5. Süratli lakin sıhhatsiz kilo verdiren diyetlerden kaçının.


Diyet yapmak sıkıntı. Neredeyse yiyeceklerin hepsi yasak… Fakat kilo vermek vilayetle de bu biçimde acılı olmak zorunda değil!

İnsanların yediğini içtiğini gereğinden çok kısıtlayan lakin süratli kilo vermeyi vadettiği için akılları çelen bu üslup diyetlerden uzak durun. İnsanların birden fazla bu diyetleri yarısına varamadan bırakıyor ve sonunda daha da kilo alıyor. niye mi? Zira bu usul diyetler bize kilo denetimi konusunda hiç bir şey öğretmiyor; yalnızca süründürüyor…


6. Sağlıklı alışkanlıklar edindiğiniz bir rutininiz olsun.


Sadece diyetle istediğiniz maksada ulaşmak maalesef güç… Lakin sağlıklı alışkanlıklar hem daha çabuk yol almanızı sağlar tıpkı vakitte sağlıklı bir hayat sürmenize yardımcı olur.

Bu hayli sıradan bir şey olabilir: Dışarıdan yemek söylemek yerine kendi yemeğinizi yapmak yahut küçük bir yürüyüş olabilir. Bu sıradan rutinler ömrünüzü olumlu biçimde etkileyecek.
✨



7. Diyetinizi yarıda bırakmayın: Kendinize vakit verin.


Maalesef kilo vermek istediğimizde bunun çabucak olmasını istiyoruz lakin bu mümkün değil.

Çok kısa müddette size epey kilo vermeyi vadeden birden fazla reklam yalnızca palavradan ibaret. İnsan tabiatı gereği sabırsızdır. Herkes olabildiğince en süratli biçimde kilo vermek istiyor. Ancak bu sıhhatimiz ve vücudumuz için sabır isteyen bir müddetç. Kendinize karşı nazik ve sabırlı olmayı unutmayın; en epeyce buna gereksiniminiz var.
💙



8. Porsiyon denetimi yapın.


Tabaklar dolusu sağlıklı yemek uygundur lakin hala gereksiniminizden fazla yiyorsanız, bir daha olması gerektiğinden çok kalori almış olursunuz.

Yapılan araştırmalar, insanların tabaklarını doldurduğu kadarını yediğini gözlemledi. Bu yüzden yediğiniz porsiyonları denetim etmek, kalori tüketiminizi büyük oranda tesirler. Porsiyon denetiminde size yardımcı olabilecek birtakım ipuçlarını şöyleki sıralayabiliriz:


  • Daha küçük bir tabak tercih etmek


  • Tabağınızı dörde bölerek her besinden gereğince almak


  • Fast food menülerin uzunluğunu büyütmemek


  • Dışarıda yemek yerken karbonhidrat tüketirseniz daha küçük porsiyon rica etmek
9. Meyve ve zerzevat tüketiminizi arttırın.


Vücudumuzun muhtaçlık duyduğu tüm vitamin ve mineraller, meyve ve sebzelerde saklı!

Genellikle, meyve ve sebzelerin kalorisi de düşüktür. O yüzden hem besinsel kıymetleri olsun tıpkı vakitte tokluk hissini pekiştirmeleri olsun, bizler için en sağlıklı seçim! Kalori bakımından düşük olan bu yiyecekleri tüketmek, kalori bakımından yüksek olan abur cuburları yeme isteğimizin önüne geçer.


10. İçeceklere de dikkat!


İçeceklerin de kalori bakımından yüksek olabileceğini biliyor muydunuz? Soda, meyve suları, kahveler, kokteyller ve fazlası kaloriler ile dolu.

Şekersiz seçenekleri tüketmek de özgür olsanız da, maalesef her içeceğin şekersiz alternatifi bulunmuyor. O yüzden tüketiminizi kısıtlayın. İnsanların birden fazla bir kola şişesinde ne kadar kalorinin saklandığından habersiz…


11. dostunuzla birlikte kilo vermek daha eğlenceli olabilir!


Eğer ortak bir gayenizin olduğu bir dostunuz var ise, bir arada kilo verme sürecine adım atmak daha keyifli olabilir.

beraber spor salonuna gidebilir, antrenman yapabilir, sağlıklı beslenebilir ve birbirinizi cesaretlendirebilirsiniz. Ne vakit biriniz pes edecek üzere hissetse, başkası onun güçlenmesine yardımcı olabilir. Arkadaşlar bugünler için var!
💙



12. Gerçekçi amaçlarınız olsun.


Bu hayatta bir şeyleri başarmak istiyorsak, amaçlarımız hayli değerli. Amaçlarımız bize bir hedef verir ve yönlendirir. Lakin eğe amaçlarımız başarılamayacak kadar zorsa, yüreğimizin kırılmasına sebep olabilirler.

Kendinize her vakit başarabileceğiniz küçük maksatlar koyup, çıtayı gittikçe yükseltmeniz, cesaretlenmeniz açısından da tesirli olabilir.


13. Kendinizi diğerleri ile kıyaslamayın.


Eğer daima olarak oburlarının neden şahane göründüğüne takılırsanız, kendi ilerleme sürecinizi baltalarsınız…

Eğer örnek aldığınız biri var ise, kendinizi onunla karşılaştırmak yerine eğitin ve amacınıza emin adımlar ile ilerleyin. Her birimiz eşsiz bireyleriz ve genetiklerimizden alışkanlıklarımıza kadar birçok şeyimiz farklı. Bunu da aklınızdan çıkarmayın! Diğerleriyle kendinizi kıyaslamak, sürecinizi aksatmak için mazeretler üretmenize yol açabilir.


14. Günde en az yarım saatinizi antrenmana ayırın.


Bu sadece kısa bir yürüyüş olsa bile! Bu hem genel sıhhatimiz birebir vakitte kilo kaybı için kıymetli bir rutindir.

Egzersiz tek başına kilo vermemizi sağlamaz fakat bunu takviyeler. örneğin günde 3000 kalori alsanız ve bunun 300’ünü idmanla yaksanız, aldığınız kalori ölçüsü 2700’e düşer. Haftanın en az 4-6 günü, en az yarım saatinizi idmana ayırın.

Okumaya devam et...
 
Üst