Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sanofi ve GSK aşısı coronaya karşı yüzde kaç tesirli?

Leila

Global Mod
Global Mod
Fransız Sanofi ve İngiliz GSK ürettikleri yeni aşının öbür aşılardan daha sonra yapılacak hatırlatma dozuyla bedendeki antikor sayısını 18 ila 30 kat artırarak tesirli bir muhafaza sağlayabileceği vurguladı. Klâsik sistemlerde üretilen protein tabanlı Sanofi ve GSK aşısı, mRNA aşılarına göre üretim maliyeti daha düşük ve olağan buzdolabı sıcaklığında saklanabiliyor.

Avrupalı ilaç üreticileri Sanofi ve GlaxoSmithKline (GSK), geliştirdiği yeni Covid-19 aşısının yüzde 100, orta ve ağır hastalıklara karşı yüzde 75 ve semptomlara karşı da yüze 58 muhafaza sağladığı belirtildi.

SANOFİ VE GSK AŞISI NE KADAR TESİRLİ?

Sanofi ve GlaxoSmithKline (GSK), üretimi olan Covid-19 aşısının Faz 3 klinik denemelerinde ağır hastalık ve hastaneye yatışa karşı yüzde 100, orta ve ağır hastalıklara karşı yüzde 75 ve semptomlara karşı da yüze 58 müdafaa sağladığı belirtildi.

Tıpkı aşıdan iki dozun akabinde üçüncü doz yapıldığında ise antikor sayısını 84 ila 153 kat artırdığı açıklandı.

SANOFİ VE GSK AŞISI TİPİ NEDİR?

Bilgiler çabucak hemen kamuoyuyla paylaşılmasa da şirketler iki doz yeni aşının onaylı mRNA aşılarından daha fazla antikor üretimini tetiklediğini ve her yetişkin yaş kümesi için inançlı olduğunu vurguladı.

Klâsik tekniklerde üretilen protein tabanlı aşı, mRNA aşılarına nazaran üretim maliyeti daha düşük ve olağan buzdolabı sıcaklığında saklanabiliyor.

Bu özelliği niçiniyle yeni aşının aşılama oranı hala hayli düşük olan Afrika ülkeleri için âlâ bir alternatif olabileceği düşünülüyor.

Okumaya devam et...
 
Üst