Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Şarap üreticileri Félix Solís ve García Carrión şarap dolandırıcılığıyla suçlandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Mahkeme yargıcı José Luis Calama, Félix Solís şarap imalathanelerinin CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Félix Solís Yáñez ile García Carrión’un tek yöneticisi José García Carrión Jordán’ı duruşmada ifade vermek üzere çağırdı. Üretim şartlarını karşılamayan, yıllandırma süresi ve meşe fıçılarda veya şişede kalıcılığı sağlanamayan şarapların 2017-2019 yılları arasında yıllandırma, rezerv ve büyük rezerv olarak ticarileştirilmesiyle ilgili. José García Carrión Jordán 4 Aralık’ta çağrılırken, Félix Solís Yáñez’in bir hafta sonra, 11’inde, aynı saatte ifade vermesi gerekiyor.


Dava, sahte reklam, dolandırıcılık ve belgede tahrifat suçlarından takip ediliyor. Bir emirle sulh yargıcı, bu prosedürde soruşturulan cezai suçlarda gerekli işbirlikçileri olarak hareket edebilecekleri için, Sohiscert ve Liec Agroalimentaria sertifika veren kuruluşlara karşı prosedürü tüzel kişiler olarak yönetmeyi kabul eder.

Buna ek olarak kararda, 2015’ten 2019’a kadar Castilla-La Mancha Topluluk Kurulu Tarım, Çevre ve Kırsal Kalkınma Bakanı’na ve o tarihten bu yana Tarım, Su ve Kırsal Kalkınma Bakanı’na 23 Kasım’da tanık ifadesi alınması kabul ediliyor. , Francisco Martínez Arroyo. Soruşturma konusu olan Félix Solís SL, Félix Solís Avantis SA, García Carrión SA ve Grupo Vinartis SA şirketlerinin de hakim önünde ifade vermeye çağrılmadan önce görünümlerindeki kusurları düzeltmeleri gerekiyor.

Sulh hakimi kararında, Savcının şikayetinin işleme alınmak üzere kabul edildiği Nisan 2021’den bu yana, olayların niteliğini ve katılan kişileri belirlemeye yönelik raporlar da dahil olmak üzere bir dizi prosedür yürütüldüğünü açıklıyor. Soruşturma konusu olan şirketler ile diğer kurum ve kuruluşlar.

İncelenen belgelere göre, emir, Félix Solís vakasında, soruşturmaya katılanların “Valdepeñas Menşe Mezhebi’nden gelen kırmızı şarapların pazarlanmasını crianza, reserva ve gran reserva adlarıyla çok büyük miktarlarda gerçekleştirdiklerini” gösteriyor. 2017, 2018 ve 2019 yıllarına karşılık gelen dönemde Valdepeñas Menşe Mezhebi Düzenleme Konseyi’ne beyan edilenlerden daha yüksek ve bunu ekonomik trafiğe sokuyor.

Söz konusu belgelerin, üretim, kontrol ve sertifikasyonla ilgili farklı kuruluşlar tarafından sağlanan veriler arasında bir anlaşma eksikliği gösterdiğini ve bu durumun, soruşturmanın gerçeklerine olası katılıma bakılmaksızın, araştırılanlar tarafından sağlanan bilgilerin doğruluğunu sorguladığını da ekliyor. Bu sürece dahil olan diğer operatörler.

Spesifik olarak, yukarıda bahsedilen işlev bozukluğu, şarap stokları, beyan edilen çıktılar, uygunluk beyanları ve fıçı stoğu ile ilgili verilerin analizinden ortaya çıkmaktadır. Bu sayede, 2017 yılı başında soruşturmaya katılanların Düzenleyici Konsey’e beyan edilen miktardan çok daha fazla miktarda şarap bulunduğunu, yani 914.988 litrelik farkın bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca Düzenleme Kurulu’na bildirilen miktarın üzerinde 605.480 litre yedek şarapları vardı.

Öte yandan yargıç, Düzenleme Kuruluna beyan edilen çıktılar ile ulusal topraklardaki on üç şirkete yapılan pazarlamalar arasında 4.608.437 litrelik bir fark olduğunu açıklıyor. Spesifik olarak, rezerv şarap 3.767.884 litrelik bir uyumsuzluk sergiliyor. Mahkeme talebiyle sunulan verilerde ise bu fark 15.621.492 litreye ulaşıyor.

Hakim, incelenen önceki grupta olduğu gibi, Düzenleyici Konsey, onay kuruluşu Liec Agroalimentaria ve on üç ticari alıcı aracılığıyla sunulan ve elde edilen belgelerin “gösterge olarak García Carrión SA ve Grupo Vinartis SA ve Grupo Vinartis SA ve José García Carrión da Valdepeñas Menşei’nden gelen kırmızı şarapları, ne minimum yıllandırma süresinde, ne meşe fıçılarda ne de şişede kalıcılık açısından üretim gerekliliklerine uymadan pazarlardı.

Bu araştırmacılar tarafından sağlanan uygunluk beyanı verileri ile ulusal bölgedeki on üç şirkete pazarlanan şarap miktarı arasındaki karşılaştırmanın, Gran Reserva 2018’de bahsedilen şaraplarla ilgili olarak 2018 şaraplarından daha fazla litre olduğunu gösterdiğine dikkat çekiyor. Düzenleyici Konseyin uygunluk beyanına ilişkin veriler ile 2017/2019 döneminde şaraphane tarafından pazarlanan litreler arasında altı milyon litreden fazla tutarsızlıkla, uygun olarak beyan edilmiş olarak pazarlanacaktı.

Yargıç, üretim kapasitesiyle ilgili olarak, veriler, pazarlanan şarabın gerekli yıllandırması için yeterli sayıda fıçı bulunmadığı konusunda uyarıyor; “bu da, farklı veriler ne olursa olsun, suçlanan eylemlerin işlendiğine dair bir başka önemli gösterge oluşturuyor. düzenleyici konsey, sertifika veren kuruluş ve araştırıldı.


Gerekli işbirlikçiler olarak sertifika verenler



Hakim, prosedürü Sohicert SA sertifikasyon şirketlerine karşı yönlendirmeyi kabul eder. Ve Liec Agroalimentaria SL, çünkü araştırılan suçlarda gerekli işbirlikçi olarak hareket edebilirlerdi. “İçerdiği bilgilerin gerçeğe uygun olmadığı bilinerek yeterlilik belgesi verilmesi, soruşturma konusu suçların infazına gerekli bir katkı oluşturacaktır.”

Örneğin Liec Agroalimentaria davasında, emre göre, 2019 ile 2020 yılları arasında, yaklaşık 23.000.000 eski şarap kitabı hacmi için Düzenleme Konseyi önünde uygunluk beyanlarını işleme koydu. “Ancak Menşei kayıtlarında da belirtildiği gibi o dönemde bu miktarı üretebilecek gerekli varillere sahip değildir.”

Eğitmen, Savcılıktan Navarro López ve Fernando Castro şarap imalathaneleri ve onların temsilcileri için davanın reddi kararı verilmesi olasılığı hakkında karar vermesini talep ediyor; zira belgeler incelendikten sonra adı geçen müfettişlerin davaya katıldığı sonucunun çıkarılamayacağı göz önüne alındığında. Söz konusu çıkarım için kullanılan belirteçlerin her birinin negatif çıkması nedeniyle, Valdepeñas Menşe Mezhebi altında şarap üretimine ilişkin yasa dışı bir faaliyet olduğu ortaya çıktı.
 
Üst