Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sendikalar bankalarda Şubat ayında kısmi grev, Mart ayında da bir günlük grev çağrısında bulunuyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bankacılık sektöründeki üç büyük sendika (UGT, CC OO ve FINE), haftalar öncesinden beri sürmekte olan maaş görüşmeleri ve toplu sözleşmeler bağlamında işverenler üzerinde bir tür baskı olarak bu ay ve gelecek ay için grev çağrısında bulundu.


Özellikle sendikalar 26 Şubat'ta iki saatlik kısmi grev çağrısında bulundu. Müzakerelerde ilerleme olmazsa 22 Mart'ta 24 saatlik grev çağrısında bulunacaklar.

«İşgücünün satın alma gücü kaybına anında çözüm sağlayan hızlı müzakere taahhüdümüze rağmen ve bu, halihazırda ilerleme kaydettiğimiz 2023 rekor kârlarını yayınlamadan önce yapılmış olmasına rağmen, finans sektöründeki işverenler ve şirketler Sendikalar ortaklaşa şunu belirtiyor: Bu faydalardan, üst yönetim maaşlarındaki artıştan, hissedarlardan alınan temettülerden ve her şeyden önce işçilerinin talep ve hak ettiklerinden ışık yılları kadar uzak olan teklifleri tercih ettiler.”

Sendikalar, çağrılan iki greve ek olarak 8 Şubat'ta Madrid'de bir gösteri de planlıyor.


CECA işverenler derneğinin bu haftaki toplantının ardından sunduğu son teklif, kârlılıkla bağlantılı ek bir artış olasılığıyla birlikte dört yıllık bir süre içinde çalışanlar için %7'lik maaş iyileştirmesi yönünde.

Dolayısıyla CECA'nın teklifi, Ocak ayındaki son toplantısında sendikalara %7'lik maaş artışı teklif eden AEB işveren derneğinin teklifiyle uyumluydu. Kredi birliği işverenleri ise %8'lik bir artış teklif ediyor.
 
Üst