Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sendikalar bu Noel’de Iberia’da planlanan yardım grevini erteledi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
UGT ve CCOO Çarşamba günü geç saatlerde, Hükümetin şirket ile sendikalar arasında daha yakın konumlar oluşturmaya çalışacağı yeni bir müzakere çerçevesinin açılmasının ardından Iberia’daki taşıma işçilerinin bu Noel için grev çağrısını ertelemeye karar verdi. Her iki kuruluş da bu anlaşmazlığa çözüm bulmak için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerde bulundu ancak İspanyol bayraklı havayolu, bu durumda Yöneticinin rolünün arabuluculuk olacağını reddediyor.


Şirkete göre, bu perşembe gününden itibaren bir yanda belirtilen iki tesisle, diğer yanda ise başlangıç pozisyonlarının belirleneceği ilk temas için Hükümet ile bir toplantı yapılacak. Ancak Iberia kaynakları, Europa Press’in haberine göre, oradan sendikalarla “anlaşmalara varmak için en iyi niyetle” ikili bir müzakere yapılacağını açıkladı.

Bunun kökeni, Aena’nın havaalanı ağındaki havayolları için çeşitli yer yardımı lisansları (“taşıma” olarak adlandırılan) için yaptığı rekabetin tartışmalı çözümünde yatmaktadır. IAG holding şirketine ait bir şirket olan Iberia, yarı kamu yöneticisinin diğer tekliflerin ekonomik alanda da daha rekabetçi olduğunu düşünmesi üzerine sekiz havaalanındaki önceki imtiyaz hakkını kaybetti.


Aena’ya itiraz



Ancak Iberia’nın sorumlularını bu argümanla ikna etmek bir yana, yaptıkları şey onların ödüle itiraz etme kararını yeniden teyit etmek oldu. 1 Aralık’ta Sözleşmeye Bağlı Kaynaklar Merkezi İdare Mahkemesi (TACRC), konu alanında “yargı yetkisine sahip olmadığını” ileri sürerek şirketin iddiasını reddederek bu ihtilaftan çekildi. Bu kararın ardından Aena, havayolunun Ulusal Mahkemenin Tartışmalı İdari Dairesi’ne itirazda bulunmasına rağmen, taşıma rekabetinin etkili olduğunu düşünüyor.


Grev, her ne kadar nihai olarak çağrılmamış olsa da, Iberia’nın taşıma işçileri için 29 Aralık ile 1 Ocak ve 4 ile 7 Ocak arasındaki günler için planlanmıştı. Sendikalar ve Iberia, grevden kaçınmaya yönelik bir anlaşmaya varmak için bu Salı günü sona eren bir süre üzerinde anlaşmaya vardı; bu, şimdilik yalnızca bir erteleme olmasına ve bir eylem çağrısı olmamasına rağmen nihayet gerçekleşti.
 
Üst