Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhat Bakanı Koca’dan “Strep-A” paylaşımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Bakan Koca, Strep-A bakterisinin niye olduğu enfeksiyona ait toplumsal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Hastalığa ait birtakım değerli ayrıntıları aktaran Koca, “Eylülden beri kimi Avrupa ülkelerinde ‘A kümesi beta-hemolitik streptokok’ olayları bildirilmektedir. Ülkemizde de az sayıda hadise bildirilmiştir. A kümesi beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının birden fazla boğaz iltihabı yahut ciltte enfeksiyon formunda ve kısmen yavaşça enfeksiyonlardır.” tabirlerini kullandı.

Koca, hastalığın, hasta bireylerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara direkt maruz kalınması yahut mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan daha sonra elleri yıkamadan ağız, burun yahut göz temasıyla bulaşabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

*En âlâ tedbire yolu, ellerin sıkça sabun ve suyla yıkanmasıdır. İlaç tedavisine başlandıktan 24 saat daha sonra bulaşıcılık artık kelam konusu değildir.

*Çocuğunuzun ani başlayan ateşi ve boğaz ağrısı var ve ateş düşürücüye karşın düşmüyor, berbata gidiyorsa, olağandan epey daha az besleniyor yahut sıvı almıyorsa, nefes almakta zorlanıyor, bedeninde süratle yayılan döküntüler var ise çabucak 112 Acil’i arayın yahut acil servise başvurun.

Okumaya devam et...
 
Üst