Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhat Bakanı Koca’dan yeni corona dalgası açıklaması

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Avrupa’dan başlayıp daha sonra bize hakikat gelen bir dalga kasım, aralık üzere bir daha olabilir” dedi.

Geçen hafta Covid-19’a yakalanan ve testi negatife dönen Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, hastalığı yavaşça bir soğuk algınlığı üzere geçirdiğini belirterek, “Sadece bir gün yavaşça bir boğaz ağrısı oldu. Negatife dönmesi bir hafta daha sonra oldu. İlaç kullanmadım, istirahat ettim ve bol sıvı aldım” dedi.

Salgında 6. dalganın giderek azalmaya başladığını, olay sayılarının günlük 5-6 binlerin altına kadar indiğini kaydeden Koca, bu süreçte hastaneye yatışların da bariz biçimde düştüğünü lisana getirdi.

Bazı hastanelerde Covid-19 klinikleri ve ağır bakımların tekrar kapanmaya başladığını anlatan Koca, “Önümüzdeki 3-4 hafta ortasında bu daha da belirginleşecek. Fakat bu tekrar olmayacak manasına gelmiyor. Bu dalgadan daha sonra evvel Avrupa’dan başlayıp daha sonra bize yanlışsız gelen bir dalga kasım, aralık üzere bir daha olabilir. Artık Covid ile yaşamayı öğrendik. Daha hayli muhafazamız gereken, ileri yaşlarda ek hastalığı olan vatandaşlarımız. Onları hassasiyetle korumalıyız. Yeni devrin gribi artık Covid” diye konuştu.

HASTALIK BELİRTİSİ HİSSEDENLER MASKE TAKMALI

Bakan Koca, bir gazetecinin okulların açılmasına ait sorusuna, “Endişe edilmemeli, maske takmak isteyen olabilir, takabilirler fakat mecburî değil. Bu manada çocuklarımız itimatla bundan daha sonraki süreçte hiç bir kısıtlama olmadan eğitimlerine devam edecek” cevabını verdi.

Koruma açısından bir kıymetli kümenin da ek hastalığı bulunan çocuklar olduğuna dikkati çeken Koca, şöyleki devam etti:

“Bu durumdaki çocuklarımızın aşılarını olmaları kıymetli. Onların daha dikkatli korunması gerektiğini bilhassa tabir etmek istiyorum. Maske için genel manada artık bir mecburilik olmayacak. Hastalık belirtisi hissedenler, diğerine bulaştırmamak için takmalılar. Ek hastalığı olan ve ileri yaşlarındaki vatandaşlarımız kalabalık ortamlara girmedilk evvel maske takmalıdırlar.”

Bir gazetecinin Türkiye’deki maymun çiçeği hadiselerine ait sorusunu Koca, “Geçen sefer de söylemiş oldum. Maymun çiçeğinin bizler için ne endemi ne de pandemi olmayacağını epeyce net tabir edebiliriz. Şu ana kadar 12 olay tespit edildi. Maymun çiçeği lakin epey yakın temasla, tıpkı ortamda uzun müddet bir arada kalmakla bulaşabiliyor” halinde yanıtladı. (AA)

Okumaya devam et...
 
Üst