Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhat Bakanlığı işçi alımı başvurusu ne vakit? Bakan Koca duyurdu…

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “10 bin kontratlı sıhhat çalışanı konumu ile 10 bin daima emekçi takımı için Cumhurbaşkanlığınca açıktan atama müsaadesi verilmiştir. Bu çerçevede, Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet ünitelerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına bakılırsa ÖSYM tarafınca yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin kontratlı sıhhat işçisi alım sürecini başlatıyoruz” açıklamasında bulundu. Sıhhat Bakanlığı işçi alımı başvurusu 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, kontratlı sıhhat işçisi ve daima emekçi alımıyla ilgili açıklamada bulundu. Koca, “Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafınca Bakanlığımıza 30 bini kontratlı sıhhat çalışanı, 10 bini de daima personel olmak üzere toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdası yapılmış ve birinci etapta bu sayının 20 bin kontratlı sıhhat işçisi alımı gerçekleştirilmişti. Geriye kalan 10 bin kontratlı sıhhat çalışanı konumu ile 10 bin daima personel takımı için Cumhurbaşkanlığınca açıktan atama müsaadesi verilmiştir” dedi.

SIHHAT BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE VAKİT, NASIL YAPILACAK?

Müracaatlar 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

EN ÇOK KONTENJAN HEMŞİRE VE SIHHAT TEKNİSYENİNE

Bakan Koca, açıklamalarına şöyleki devam etti;

*Bu çerçevede, Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet ünitelerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına bakılırsa ÖSYM tarafınca yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin kontratlı sıhhat çalışanı alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi.

*5 bin 175’i Hemşire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Sıhhat Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Toplumsal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Lisan ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sıhhat Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.

*Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan daha sonra adaylar tercihlerini 15 Mart 2022 tarihinden itibaren yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın İdare Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

*Ayrıca paklık hizmetleri, müdafaa ve güvenlik hizmetleri, bakım ve tamirat hizmetleri, sürücülük hizmetleri ve klinik takviye elemanı olarak başka hizmetlerde nazaranv yapmak üzere toplam 10 bin daima emekçi alımı yapılacaktır. Müracaatlar 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir.

*Bu atamaların vatandaşlarımıza daha nitelikli sıhhat hizmeti sunulmasında kıymetli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sıhhat topluluğumuza iyi olsun.

Okumaya devam et...
 
Üst