Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhat Bakanlığı işçi alımı başvurusu ne vakit? Sıhhat Bakanlığı başvurusu esube İŞKUR’da…

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, kontratlı sıhhat çalışanı ve daima personel alımıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, 10 bin kontratlı sıhhat işçisi durumu ile 10 bin daima personel takımı için alım gerçekleştirileceğini deklare etti. Sıhhat Bakanlığı işçi alımı başvurusu 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “10 bin kontratlı sıhhat işçisi durumu ile 10 bin daima personel takımı için Cumhurbaşkanlığınca açıktan atama müsaadesi verilmiştir. Bu çerçevede, Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet ünitelerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafınca yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin kontratlı sıhhat çalışanı alım sürecini başlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

SIHHAT BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE VAKİT, NASIL YAPILACAK?

Müracaatlar 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

SIHHAT BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Bakan Koca, açıklamalarına şöyleki devam etti;

*Bu çerçevede, Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet ünitelerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına nazaran ÖSYM tarafınca yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin kontratlı sıhhat işçisi alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi.

*5 bin 175’i Hemşire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Sıhhat Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Toplumsal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Lisan ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sıhhat Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.

*Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan daha sonra adaylar tercihlerini 15 Mart 2022 tarihinden itibaren yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın İdare Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

*Ayrıca paklık hizmetleri, muhafaza ve güvenlik hizmetleri, bakım ve tamir hizmetleri, sürücülük hizmetleri ve klinik takviye elemanı olarak başka hizmetlerde bakılırsav yapmak üzere toplam 10 bin daima personel alımı yapılacaktır. Müracaatlar 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri içinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir.

*Bu atamaların vatandaşlarımıza daha nitelikli sıhhat hizmeti sunulmasında kıymetli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sıhhat topluluğumuza iyi olsun.

Okumaya devam et...
 
Üst