Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhat Bakanlığı, Molnupiravir’in kullanıldığı hasta kümelerini genişletti

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanlığı, Molnupiravir etken unsurlu antiviral Covid-19 ilacının kullanmasını çeşitli kronik hastalıklar, kalp krizi, inme geçirenler, alzaymır, morbid obezite ve down sendromu üzere kümeleri da kapsayacak biçimde genişletti.

Bakanlıkça “Kovid-19 Erişkin Hasta Tedavisi Rehberi”nde molnupiravir etken unsurlu antiviral Covid-19 ilacının kullanmasına ait güncelleme yapıldı.

Bu kapsamda, 65 yaş üstü hastalar ve 18 yaş üstü yüksek riskli şahıslara verilen ilacın kullanması, dünyadaki gelişmeler ve bilimsel çalışmaların bilgileri ışığında farklı hasta kümelerini içine alacak biçimde genişletildi.

İLACIN KULLANILACAĞI YENİ HASTA KÜMELERİ

Buna bakılırsa, Molnupiravir etken unsurlu ilaç, aşılama durumuna bakılmaksızın, tanısı PCR ile doğrulanmış, hafifçe-orta seyirli, semptomlarının birinci 5 gününde olan ve ağır Covid-19’a ilerleme açısından yüksek riskli, 18 yaş üzerindeki şu hasta kümelerinde da kullanılacak:

“Otoimmun, inflamatuar yahut malign hastalıkları niçiniyle tedavi nazarannler, karaciğer sirozu olanlar, diyalize giren kronik böbrek yetersizliği hastaları, down sendromlu bireyler, orak hücreli anemisi olanlar, uç organ hasarı gelişmiş diabetes mellituslu bireyler, kalp krizi (myokard infarktüsü) geçirmiş hastalar, inme geçirenler, multipl skleroz, motor nöron hastalıkları, myastenia gravis, Huntington, alzaymır üzere beyin ve hudutları etkileyen hastalıklar, morbid obez hastalar, evre 3 ve evre 4 kronik obstrüktif akciğer hastalığı olanlar, amfizem.”

Molnupiravir etken unsurlu ilacın kullanması birinci vakit içinderda “primer immün yetmezlikleri bulunanlar, son 1 yılda kemoterapi almış solid yahut hematolojik kanser hastaları, son 6 ayda radyoterapi almış şahıslar, solid organ nakli yapılmışlar, kemik iliği nakli yapılmışlar ve AIDS hastaları” için başlatılmıştı.

İlaç, Covid-19 geçiren, 65 yaş üstü ile kelam konusu hastalıkları bulunan 18 yaş üzerindeki bireylere fiyatsız ulaştırılıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst