Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhat krizi: Aylar daha sonrasına gün veriliyor, randevular iptal ediliyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Uşak’ta devlet hastanesinin Uşak Üniversitesi bünyesine geçmesinden daha sonra epeyce sayıda tabibin bakılırsavinden istifa ettiği ileri sürüldü. Hastaniçin randevu almak isteyen hastalara eski tarihindeki matbu evraklar üzerine aylar daha sonrasına randevu günü yazıldı.

Uşak’ta 2016 yılında Uşak Üniversitesi bünyesine alınan devlet hastanesi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Argümanlara bakılırsa döner sermaye gelirlerinde yaşanan adaletsizliklere isyan eden epeyce sayıda doktor istifa etti. Doktorların ayrılması, bir kısmının ise corona niçiniyle rapor almak zorunda kalması sıhhat hizmetlerini büyük ölçüde etkiledi.

AYLAR daha sonraSINA GÜN VERİLİYOR, RANDEVULAR İPTAL EDİLİYOR

Hastanede tedavi olmak isteyen vatandaşlar aylar daha sonrasına gün verildiğini söyleyerek isyan etti. Kağıt israfı olmaması maksadıyla kendilerine verilen eski tarihindeki matbu evraklar üzerine yazılı randevu görsellerini toplumsal medyadan paylaşan vatandaşlar; kardiyoloji kısmında hiç bir tabibin bulunmadığını, ultrason için ise Temmuz ve Ağustos aylarına randevu verildiğini öne sürdü. Birtakım vatandaşlar ise toplumsal medya paylaşımlarında aldıkları randevuların öne sürülen nedeniz iptal edilmesinden şikayet etti.


“SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ”

UYGUN Parti Uşak Merkez İlçe Lideri Hakan Savaş meselelerin devlet hastanesinin üniversite bünyesine alınmasından daha sonra başladığını belirterek, “Döner sermaye gelirlerine ait sorun yaşandığını öğrendik. Çok sayıda hekim istifa edip öbür kentlere gitti. Kentte hekim kalmadı. Bu kadar aksaklığın sebebi doktor olmamasıdır. Uşak’ta sıhhat sistemi büsbütün çöktü. Muayeneye bile bir ay daha sonraya gün veriliyor. Birtakım kısımlar ise büsbütün tıkanmış durumda” sözlerini kullandı.

AKP’LİLERE AYRICALIKLI MUAMELE YAPILIYOR

Uşak’ta AKP’nin gönderdiği hastaların ayrıcalıklı muamele gördüğünü söyleyen Savaş, “AKP vilayet binasından gelenler, referansla gelenler VİP hasta olarak bir günde hem muayene, hem tomografi, hem bakım tıpkı vakitte denetimini yaptırıyor. Gariban vatandaşa muayene, sinema yok. İkili standart uygunca baş gösterdi. Bundan hastane işçisi de rahatsız. Beşerler Uşak’ta artık hastaniçin randevu alamayınca AKP vilayet binasını arıyor” diye konuştu.


YALIM: HASTALAR ÇARESİZ

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise toplumsal medyadan yaptığı paylaşımda Uşak’ta hastaniçin randevu almanın imkansız hale geldiğini belirterek; “Sağlık hizmeti alamayan beşerler aile sıhhati merkezlerinde yoğunluk oluşturuyor. Sıhhat sistemi çökmüş durumda. Beşerler diş hastanelerinden bile randevu alamıyor.

Diş hekimlikleri ve ağız diş sıhhati merkezleri randevularının tamamı dolu, hastalar çaresizler. Bu niçinle özel hastane ve kliniklere gitmek zorunda kalıyorlar. AKP devrinde tahminen hastanelerde sıra almak için kuyruk yok üzere gözüküyor. sebebi millet telefon başında, bilgisayar başında saatlerce-günlerce sıra alabilme kaygısında didinip duruyor” sözlerini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst