Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sıhhatte şiddete karşı yeni adımlar: Çalışmalar başladı

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat çalışanlarına yönelik kabahatler için çıkartılan yasa ile cezalar bir buçuk kat arttırıldı. Lakin bu düzenleme beklenen sonuçları vermedi. Olayların önüne geçilemeyince yeni bir grup tedbirlerin alınması zarurî hale geldi.

Sabah gazetesinin haberşne nazaran, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu alanda neler yapılabileceğini masaya yatırdı. Tabipler ve başka sıhhat çalışanlarının beklentileri ve tahlil teklifleri üzerinden de geçildi. Önümüzdeki haftalarda gündeme gelmek üzere yeni bir çalışma yapılıyor.

TBMM Başkanlığına sunulacak çalışma kapsamında yapılması planlanan değişikler şu biçimde:

CEZALAR ARTTIRILACAK, PARAYA ÇEVRİLEMEYECEK

Sıhhat çalışanlarına yönelik şiddetin cezasının caydırıcı olacak biçimde arttırılması planlanıyor. Bir yıl kadar evvel çıkan yasa ile taammüden yaralama kabahatine 3 yıla kadar ceza verilmesi mümkün oldu. Lakin takdir yetkisi, yeterli hal üzere indirimler, ceza infaz sistemi devreye girince bu 6 aya kadar inip paraya çevrilebiliyor.

Bu niçinle öncelikli olarak cezaların caydırıcı olacak seviyede arttırılıp para cezasına çevrilmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Bu durumda doktora saldıran bir kişi para ödeyip kurtulamayacak. Cezaevine girip bir süre kalacak.



KARARIN AÇIKLANMASININ ERTELENMESİ

Yapılan çalışma kapsamında üzerinde durulan bir diğer bahiste kararın açıklanmasının ertelenmesi. Sıhhat çalışanlarına yönelik hataların kapsam dışı bırakılması üzerinde duruluyor.

HAKİM TEMİNATI

Hekimlere hakim ve savcılara emsal teminat getirilmesi modeli üzerinde duruluyor. Bu kapsamda hekimler uyguladıkları tedavilere karşı tazminat davaları ile karşı karşıya kalmayacak. Bir dava açılacaksa bu hekimin kendisine değil devlete karşı açılmış olacak. Tazminat ödenecekse bu devlet tarafınca karşılanacak.

CERRAH BULUNAMIYOR

Artan tazminat davaları niçiniyle cerrahi başta olmak üzere riskli alanları kimsenin tercih etmediği, önümüzdeki devir bu alanlarda büyük meşakkat yaşanması bekleniyor.

Bunun önüne geçmenin en değerli yollarından birinin yanlışlı tedavilerde davaların devlete açılması olacağı belirtiliyor. Bunun haricinde yanlışlı tedaviler konusunda sigorta üzere öteki seçenekler üzerinde de duruluyor.

Okumaya devam et...
 
Üst