Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

SMA hastası Sefa bebek için araba çekilişi

Leila

Global Mod
Global Mod
SMA hastası iki yaşındaki Sefa’nın tedavisi için 2 milyon 400 bin dolara muhtaçlık var. Parayı toplamak için çırpınan ailesi, bir hayırseverin bağışladığı arabası satmak yerine noter huzurunda çekilişe koymaya karar verdi.

İsmail-Rabia Harput çifti, bebekleri Sefaya SMA Tip-2 hastalığı tanısı konunca gen tedavisi için valiliğe başvurup yardım kampanyası başlattı. ABD’deki hastanelerin 2 yaşını geride bıraktığı için oğullarını kabul etmediğini belirten Rabia Harput, gerekli 2 milyon 400 bin doların toplanması halinde Sefa’nın tedavisini Dubai’de gerçekleştireceklerini söylemiş oldu.

Sefa’nın yaşaması için Bursa’da başlatılan kampanyalar kapsamında, kermesler düzenlendi, iftar yemekleri organize edilirken, köy bayanları ise yaptıkları ekmekleri sattı. Sefa bebek için gerekli paranın yüzde 20’si toplandı. Aile, bir hayırseverin bağışladığı arabası, satışa çıkartılan biletleri alacak şanslı bir talihliye, noter huzurunda verecek.


“18 AYLIKKEN FARKETTİK”

Sefa bebeğin tedavisi için valilik onaylı hesap açtırarak yardım kampanyası başlattıklarını belirten Rabia Harput, “Bebeğimin hastalığını 18 aylıkken fark ettik. Doktora gittiğimizde SMA Tip 2 tanısı aldık. Bebeğimiz için çeşitli kampanyalar düzenledik. Kermesler düzenlendi, iftar yemekleri düzenlendi. Artık de yeni bir kampanyayla çocuğumuza bağış toplama sonucu aldık. Bir hayırseverimiz Sefa için otomobil bağışladı. Arabayı ölçüsüne satmaktansa bir çekilişe koymak istedik. Noter huzurunda yapılacak olan çekilişimizde bir talihli hoş bir otomobil sahibi olacak. Hem hayrına Sefa’ya yardım etmiş olacaklar, tıpkı vakitte bir otomobil kazanma bahtları olacak. Sefa’nın tedavisi için gerekli ölçünün şu an yüzde 20’sine ulaştık. Yüzde 20’lerden, bu kampanya yardımıyla yüzde 30’lara ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘SAĞLIK DURUMU BERBATA GİDİYOR’

Sefa bebeğin 29 aylık olduğunu ve gün geçtikçe beden direncinin düştüğünü belirten Rabia Harput, “18’inci ayda teşhis konulduğunda Sefa yürümeyi bırakmıştı. Şu an kısa uzaklıkta emekleyebiliyor. Enfeksiyonu atlatırken büyük kuvvetlik çekiyoruz. Enfeksiyonu atlatması 2 ayı buluyor. SMA Tip-2 hastalarının en büyük zorluğu enfeksiyon oluyor. Sıhhat açısından da durumu berbata gidiyor. Emeklemesi de geriledi. Emeklerken kollarının üzerine düşme olayları da çoğaldı. İğnelerle hastalığın tesirini azaltmaya çalışıyoruz” tabirlerini kullandı.

Sefa’nın tedavi olabilmesi için 13,5 kilonun üzerine çıkmaması gerektiğini belirten Harput, “Kampanya için 6 ay üzere bir amaç koymuştuk ancak istediğimiz üzere ilerlemedi. Sefa’nın almaması gereken 1 kilosu kaldı. 13,5 kilodan daha sonra bebeklerimiz tedaviyi maalesef alamıyor. Bizim de 1 kilomuz kaldı. Bu da bizim için epeyce büyük bir dezavantaj. Herkesten Sefa’mıza dayanak bekliyorum. Bebeklerimiz yaşamayı hak ediyor” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst