Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

SMA’lı 13 aylık Aybars bebek, 3 sefer kalp krizi geçirdi

Leila

Global Mod
Global Mod
Antalya’da, SMA hastası 15 aylık Aybars Karadağ, 9 aygıta bağlı hayat gayreti veriyor. Aybars’ın 3 kere kalp krizi geçirdiğini, 4’üncü krize kalbinin dayanamayacağını belirten Serap Karadağ (32), Evladım yaşasın, kilo almasın, diye aç bırakmak zorundayım. 15 aylık bulunmasına karşın şu an diyet uyguluyoruz. 13 kilo ve 2 yaşın altında tedavi olması gerekiyor.” dedi.

Antalya’da 15 ay evvel dünyaya gelen Aybars Karadağ, 2 aylıkken seyahat sırasında kötüleşti. Bunun üzerine Karadağ ailesi, Aybars’ı hastaneye götürdü. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Aybars bebek, özel hastaneye kaldırılarak ağır bakım ünitesinde tedavi görmeye başladı. Teneffüsünde düşünce tespit edilen Aybars’a, SMA testi yapıldı.

3 aylıkken SMA testi olumlu çıkan Aybars bebeğe, 3,5 aylıkken trakeostomi (gırtlakta nefes alma deliği) yapıldı. Ağır bakımda tedavi gördüğü sırada 6 aylıkken ikinci defa kalp krizi geçiren Aybars, 15 dakika daha sonra hayata döndürüldü. 5 aylık tedavisinin akabinde konutuna çıkarılan bebek, koronavirüse yakalandı. tekrar getirildiği hastaniçin ağır koronavirüs tedavisinden daha sonra konutuna gönderilen Aybars bebek, 13 aylıkken üçüncü sefer kalp krizi geçirdi. Annesinin kalp masajı yapması kararı hayata tutunan Aybars bebek, 9 aygıta bağlı hayat uğraşı veriyor.

‘DÜNYA BAŞIMIZA YIKILDI’

Serap Karadağ, Aybars’a yapılan SMA testi kararınun olumlu çıkması üzerine inanmadıklarını, bu niçinle ikinci kere test yaptırdıklarını anlattı. Karadağ, İkinci test de olumlu çıktı. SMA hastası olduğunu öğrenince dünya başımıza yıkıldı. ‘Ne yaparız?’ diye fazlaca düşündük. Oğlumu kucağıma alıp ablasıyla parka gdolayıp oyunlar oynaması hayalini kurarken Aybars’ın hasta olduğunu öğrendik” dedi.

‘DÖRDÜNCÜ KALP KRİZİNİ ATLAMAZ’

Aybars’ın 9 aygıta bağlı hayat çabası verdiğini anlatan Serap Karadağ, Aygıtları yaşından büyük. Üç kez kalp krizi geçirmiş bir bebek. Ne kadar dayanırız bilmiyoruz. Tabip, dördüncü kalp krizini atlatamayacağını söylüyor” diye konuştu.

Aybars’ı kucağına alma hayali yaşadığını belirten Serap Karadağ, Birlik olur, el ele verirsek Aybars ilacına kavuşur. Yalnızca oğlumun yaşamasını, nefes almasını istiyorum. İmkan pek insanlardan takviye bekliyorum. Nefes alsın, ‘anne’ diyebilsin, diye takviye bekliyorum. 15 aydır oğlumun sesine hasret bir anneyim. Anne kucağı görmemiş bir bebek. Oğlumun sesi ince mi, kalın mı, nasıl bir şey; bilmiyorum. Anne olarak yalnızca evladımın yaşamasını istiyorum” dedi.


‘EVLADIM YAŞASIN, KİLO ALMASIN, DİYE AÇ BIRAKIYORUM’

Serap Karadağ, Aybars’ın yaşıtları üzere kalkıp parklarda oyun oynamasını istiyorum. Oğlum 15 aylık bulunmasına karşın salonumda yemek kuramaz oldum. Aybars her şeyin şuurunda ve farkında. Yemek kokusunu alabiliyor. Biz burada yemek yediğimiz vakit Aybars gözümüzün içine bakabiliyor. Aylardır salonuma sofra kurmamış bir anneyim.

Kızıma yemek yediremez bir anne oldum. Zira birini aç bırakırken ötekini doyurmak zorundayım. Evladım yaşasın, kilo almasın, diye aç bırakmak zorundayım. 15 aylık bulunmasına karşın Aybars’a şu an diyet uyguluyoruz. Zira yaş ve kilo kriterlerimiz var. 13 kilo ve 2 yaşın altında tedavi olması gerekiyor.

Yüzde 96 oranında güzelleşme oranı yüksek olan bir bebek. 2 yaşının altında tedavisine ulaşabilmek için herkesten takviye bekliyorum. Oğlumun sesi duyulsun. Tedavisine ulaşabilmek için eksik olan 30 milyon liranın tamamlanması konusunda herkesten dayanak bekliyorum” dedi.

AYBARS’IN KAMPANYASI YÜZDE 17’DE

Baba Barış Karadağ (33) ise Aybars’ın kalp ritimlerinde bozukluk olduğunun söylendiğini belirterek, Üç kez kalp krizi geçirdiğini ve dördüncüsünü atlatamayacağını söylemiş olduler. Kampanyamız yüzde 17’de. 10 aydır devam ediyor.

Kampanyamız sahiden epeyce yavaş ilerliyor. Oğlumuzun güzelleşip sıhhatine kavuşmasını istiyoruz. Aybars doğmadan evvel tek bir hayalim vardı. Meskenin yan tarafında büyük bir çayır var. Kızımla birlikte kimi vakit oynardık. Aybars doğduğunda üçümüz top oynamayı isterdik ancak Aybars hasta doğdu. Artık tek hayalimiz var bunu gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Tuğsem Parıltı Karadağ (5) ise kardeşi Aybars’ı öperek, Sen hayli güzelsin, şeker üzeresin. Aybars, haydi sen kalk da oyun oynayalım. Daha da güzel ol. O kadar güzel ol ki bütün kızlar senin yanında dolaşsın. Ağlama olur mu?” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst