Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sosyal Güvenlik Bakanı, emeklilik 'kumbarasının' bu yıl 9.000 milyona ulaşacağını öngörüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İçerme, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Elma Saiz, bu çarşamba günü yaptığı açıklamada, 'emeklilik kumbarası' olarak bilinen Rezerv Fonu'nun, Nesiller Arası Eşitlik Mekanizması'nın (MEI) katkıları sayesinde bu yıl 9 milyar avroya ulaşacağını duyurdu. Bu rakam, 2023'ü 5.300 milyonun üzerinde bir rakamla kapatmasından bu yana 4.000 milyon avroya yakın bir artışı temsil ediyor. Hükümet yasama dönemi sonunda 25 milyar avroya ulaşmayı planlıyor.


Emeklilik Rezerv Fonu, 66 milyar 815 milyon avroluk birikimle 2011 yılında maksimum seviyesine ulaştı. O günden bu yana Sosyal Güvenlik sisteminin sürekli dengesizliği nedeniyle fonlar kullanılmış ve minimuma inene kadar azalmıştır.

Kumbaraya fon sağlamak amacıyla, 2023 yılından bu yana maaş bordrolarına Nesiller Arası Eşitlik Mekanizması (MEI) uygulanıyor ve bu, şirket ve çalışanlar arasında dağıtılan ortak beklenmedik durumlara yönelik katkı payının 0,6 ek yüzde puanlık ek katkısıyla başlıyor. çalışan. Bu yıl yüzde 0,7 puan olacak ve sistemin gelirini güçlendirmek için her yıl onda bir oranında artarak 2029'da yüzde 1,2 puana ulaşacak.

Bakan, önümüzdeki yıllarda 'bebek patlaması' kuşağının emekli olacağı göz önüne alındığında, Rezerv Fonu'nun Sosyal Güvenlik gelirleri ve giderleri arasındaki geçici dengesizlikleri çözmek için “önemli bir yardım” olabileceğini vurguladı.


Sosyal Güvenlik başkanı ayrıca Kongre'ye çıkışı sırasında, bu yasama organında bir Sosyal Güvenlik Kurumu'nu teşvik etmek istediği departmanının genel hatlarını ve kuruluşun koruyucu eyleminin yönetimini iyileştirmeye yönelik bir yasa tasarısını açıklamak üzere duyurdu. faydalar, ilgili tarafın talebi olmadan tanınır. Bakan, bu konunun 2020 yılında Toledo Paktı'nın Tavsiyeleri arasında yer aldığını hatırlattı.

Geçici Engellilik (BT) yardımlarının hesaplanmasında kullanılan esasta da değişiklikler yapılacak, böylece düzenleyici esas, olaya neden olan olaydan önceki aydan hemen önceki ay için katkı esası haline gelecektir.

Son olarak Saiz, Ocak ayında primli emekli maaşlarının olağan aylık maaş bordrosunun ödenmesine 12 milyar 651 milyon Euro'luk rekor bir rakamın tahsis edilmesine rağmen, emeklilik harcamalarının “makul seviyelerde” olduğuna dair güvence verdi; bu rakam aynı aya göre neredeyse %6,3 daha fazla 2023.
 
Üst