Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Sosyal Güvenlikte Ateşkes: Escrivá sendikalarla bir anlaşma imzaladı ve grev iptal edildi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
SGK’da grev ve kesinti olmayacak. Kapsayıcılık ve Sosyal Güvenlik Bakanı José Luis Escrivá, hemen hemen tüm taleplerine uymayı kabul ettikten ve işgücünü derhal güçlendirmeyi ve yetkililerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi taahhüt ettikten sonra örgütün beş ana sendikasıyla Salı günü bir anlaşma imzaladı. Buna karşılık, vatandaşlara sunulan hizmetler, aylardır çökme durumunda olan hizmetler, bir ofise gidebilmek için üç aya varan bekleme listeleri, emekli maaşı veya asgari hayati önem taşıyan yardımlar kadar önemli. gelir. İmzalamanın ardından CC OO ve CSIF geçen hafta açıklanan tüm seferberlikleri iptal ettiklerini duyurdu.


Bakan, Kongre’de Sosyal Güvenliğin çalışmadığını inkar ettikten ve randevuyla gitmenin gerekli olduğunun PP tarafından “aldatmaca” olduğunu söyledikten birkaç gün sonra, şimdi “halka en uygun hizmeti sunmada güçlükleri olduğunu” kabul ediyor. ve bu Salı günü müzakere masasında oybirliğiyle kabul edilen metne göre, bu kamu kuruluşunun yetkililerinin “desteklediği” “bekleyen iş yükünü” kabul ediyor.

Bakanlığın yapacağı ilk şey, Sosyal Güvenlik bürolarındaki durumu kaldırmak ve şu anda bu kurumda bulunan 24.000’den biraz fazla memurun işini hafifletmek için acilen 2.500 geçici işçiyi bünyesine katmak olacak, son on yılda 10.000’den fazla çalışan kaybedildi. , toplam işgücünün %20’sinden fazlası. Ayrıca, asgari gelirin işlenmesini güçlendirmek için işe alınan 1.025 geçici işçi, yapısal pozisyonlara dönüşecek. Ayrıca bakanlık, tüm Sosyal Güvenlik sistemi için bir insan kaynakları planı hazırlamayı taahhüt etmiştir. Her halükarda, tablo geçici istihdamın “istisnai” olduğu konusunda hemfikirdir ve bakanlık gelecekte bu süreçlerin ancak kamu hizmeti personeli transferleri için bir iç rekabetten sonra gerçekleşeceğini taahhüt eder.

Yönetim birimlerindeki 3.500’den fazla kamu çalışanıyla iş gücünün bu “önemli takviyesi” sayesinde Escrivá, 1 Temmuz’dan itibaren yürütülen görevler “ona duyarlı, gönüllülük esasına dayalı ve” olduğu sürece haftada bir gün uzaktan çalışmaya izin verecek. kamu hizmetinin yeterli şekilde sağlanmasını, özellikle de vatandaşlara gösterilen özeni garanti altına almak”. Bunu yapmak için, isteyen yetkililerin 30 Mayıs’a kadar uzaktan çalışma taleplerini sunmaları gerekiyor. Ocak ayından itibaren uzaktan çalışma, evde haftada iki güne uzatılacak. Ancak, bu ikinci gün kuruluşlar tarafından önümüzdeki 15 Eylül’den itibaren öne alınabilir.


benzersiz bir yapı



Hükümet ayrıca, bu organın kamu çalışanları için çalışma saatleri dışında katıldıkları her randevu için 6 avro ile ödüllendirmek istemesinin ardından yeni teşvikler yaratmayı da taahhüt etmektedir. Bunun için SGK personelinin desteklediği iş yükleri dikkate alınarak mevcut sistem ve farklı verimlilik modellerinin etüt ve analizi yapılacaktır. Her durumda, yeni model çabaya, kişisel özveriye ve her yönetim ve/veya tahsilat birimi için önerilen hedeflere uyuma değer verecektir.

Ayrıca Escrivá, tüm kuruluşların tek bir yapı altında entegrasyonu ile sistemi güncellemeyi, uyarlamayı ve modernize etmeyi amaçlayan yeni Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturulmasıyla birlikte bir yasa tasarısını “derhal” Bakanlar Kurulu’na sunmayı taahhüt eder. 30 Haziran 2022’den önce Toledo Paktı’nda yer alan bu yetkiye uyulması planlandığından, bu önlem neredeyse bir yıl gecikti.

Öte yandan anlaşma, devlet memurları için eğitim ve uzmanlık programlarının koordinasyonu ve yönetimi amacıyla Sosyal Güvenlik Eğitim Okulu’nun kurulmasını teşvik etmeyi öngörüyor.
 
Üst