Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Süratli yürüyüş yapmanın yeni faydaları ortaya çıktı

Leila

Global Mod
Global Mod
Günde 10 bin adım atmak demans, kalp hastalığı, kanser ve vefat riskini azaltmaya yardımcı olabilirken, bu adımların süratli atılmasının daha epey yarar sağladığı ortaya çıktı.

Bilim insanları süratli yürümenin sıhhate fazlaca faydalı olduğuna dair bir araştırmaya imza attı…

Pine and Lakes’te yer alan habere bakılırsa Sidney Üniversitesi ve Güney Danimarka Üniversitesi tarafınca yapılan araştırmada süratli yürümenin yararlarının sırf adım saymaktan elde edebilecek yararın üzerine çıktığı görüldü.

Araştırmacılar, muhakkak bir periyot içerisinde 78 bin 500 yetişkinin aktivite ve sıhhat bilgilerini tahlil etti. Daha süratli yürüyenlerin, yalnızca adım sayanlara nazaran hayli daha fazla fayda elde ettiği ortaya çıktı.

Günde 10 bin adım atmak demans, kalp hastalığı, kanser ve vefat riskini azaltmaya yardımcı olabilirken, araştırmada bu adımların süratli atılmasının daha epey yarar sağladığı görüldü.

Sidney Üniversitesinden Dr. Matthew Ahmadi, “Buradan çıkaracağımız ders, sıhhati muhafazaya yönelik, insanların ülkü olarak günde 10 bin adım atmayı değil bununla birlikte daha süratli yürümeyi de hedeflemeleridir.” dedi.

Araştırma JAMA Internal Medicine ve JAMA Neurology isimli hakemli mecmualarda yayımlandı.

Okumaya devam et...
 
Üst