Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tabibin burnunu kıran profesör elinden yaralandığı sebebi öne sürülerek rapor almış

Leila

Global Mod
Global Mod
Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ’un yüksek maliyetli tıbbi sarf materyali alımı niçiniyle çıkan tartışmada burnunu kırdığı öğretim üyesi Dr. Ercan Kahraman’ın hastanede tedavisi sürüyor. Prof. Dr. Başbuğ’un ise arbede sırasında elinden yaralandığı sebebi öne sürülerek 10 gün rapor aldığı ve meskenine kapandığı öğrenildi.

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda dün öğlen saatlerinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Kolu Lideri Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ ile Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı öğretim üyesi Dr. Ercan Kahraman içinde yüksek maliyetli tıbbi sarf gereci alımı niçiniyle tartışma çıktı.

Kahraman’ın yüksek maliyetleri münasebet göstererek gereç alımı evrakını imzalamak istememesi üzerine çıkan tartışma kısa müddette arbedeye dönüştü. Prof. Dr. Başbuğ, darp ettiği meslektaşı Dr. Kahraman’ın burnunu kırdı. Fakülte vazifelilerinin ortaya girmesiyle taraflar ayrıldı.

Burnu kırılan Kahraman dekanlık binası karşısındaki Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Arbede sırasında elinden yaralanan Prof. Dr. Başbuğ ise 10 günlük rapor aldığı ve konutuna kapandığı öğrendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

‘HEKİMLERE SİLAH TAŞIMA RUHSATI VERİLSİN’ PAYLAŞIMI ORTAYA ÇIKTI

Prof. Dr. Başbuğ’un 18 Mart’ta sıhhat çalışanlarına şiddet olaylarına reaksiyon gayesiyle toplumsal medya hesabından “Ciddi teklifimdir. Tabiplere silah taşıma ruhsatı verilsin, tabibe şiddet anında biter. Kimse polise baş tutamıyor, niye, zira silahı var” paylaşımında bulunduğu ortaya çıktı.


Dr. Ercan Kahraman


VALİ MASATLI: TASVİP ETMEDİĞİMİZ BİR HUSUS

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, hususla ilgili açıklama yaptı. Olaya el koyup soruşturma başlattıklarını belirten Vali Masatlı,
“İlimizde hastanemizin yanında nahoş bir olay meydana geldi. İki hekimimiz birbirleriyle daha evvel bir tartışma daha sonrasında arbede meydana gelmiş. Doğal bu hiç bir vakit bizim tasvip ettiğimiz bir mevzu değil. Bununla ilgili de olaya çabucak el koyup bir soruşturma başlattık.

Soruşturma kararı bu hengamenin niye olduğu, detayları nedir onunla ilgili bütün detayları ortaya çıkacak. Ona göre de kamuoyunu bilgilendireceğiz. hiç bir vakit tasvip etmediğimiz bir bahistir.

Tabipler bizlere şifa vermek için buradalar, bizlerin psikolojisini düzeltmek, sağlımızı düzeltmek için buradalar. Mevzuyu araştırıp bütün detayları ile birlikte ortaya koyup şayet ortada bir kabahat, bir kusur var ise da bunun gereğini doğal ki yapacağız” dedi. (DHA)


Okumaya devam et...
 
Üst