Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tabipler soruyor: Can güvenliği olmayan doktor can kurtarabilir mi?

Leila

Global Mod
Global Mod
Çabucak her gün şiddete uğrayan tabipler siyasilere seslenerek Sıhhatte Şiddet Yasası’nı 14 Mart Tıp Bayramına yetiştirilmesini istedi. Doktorlar, “Sağlıkta şiddet yasası çıkmadıkça her şey beyhude. Can güvenliği olmayan doktor can kurtarabilir mi” diye sordu.

Çabucak her gün ülkenin değişik vilayet yahut ilçelerinden artarak gelen sıhhatte şiddet haberleri, aslına bakarsanız güç şartlarda çalışan sıhhat çalışanları, tabipler ileailelerini kaygılandırıyor. Sıhhatte Şiddet Maddesi’nin hemen çıkarılmasını isteyen tabipler, “Sağlıkta şiddet yasası çıkmadıkça her şey beyhude. Can güvenliği olmayan doktor can kurtarabilir mi” diye sordu. Sıhhatte Şiddet Maddesi’nin 14 Mart’ta uygulamaya girmesini isteyen tabipler, “bu biçimde devam ederse vatandaş muayene olacak tabip bulamayacak” sözlerini kullandı.

“TWİTTER’DE ADALET ARIYORUZ”

Sıhhat çalışanları 14-15 Mart tarihlerinde yapacakları iş bırakma aksiyonunu önlemeye yönelik 81 ile gönderilen, aksiyona katılanlar hakkında disiplin süreci yapılacağı belirtilen genelgeyi hatırlatarak Twitter’den Sıhhat Bakanlığı’na “Şiddeti tedbire yerine grev yapan tabiplerle uğraşıyorsunuz. Doktor grevine karşı ultra süratle genelge çıkaracağınıza, sıhhatte şiddet teröristlerine karşı maddeyi çıkarsaydınız, bugün en temel insani haklarımız için Twitter’da adalet arıyor olmazdık” sözleriyle seslendi.

TTB: ŞİDDET var ise HİZMET YOK

Türk Tabipler Birliği de birebir gün Ankara’da kardiyoloji doçenti, Antalya’da acil uzmanı ve Bursa’da pediyatri uzmanının şiddete uğradığını belirterek, “Sağlıkta şiddet durdurulmuyor. Bugün üç farklı vilayetten meslektaşlarımıza yönelik şiddet haberi aldık. Önerdiğimiz tesirli ve caydırıcı sıhhatte şiddeti tedbire yasasının çıkması için niye bekliyorsunuz? Şiddet var ise, hizmet yok. 14-15 Mart’ta Büyük #nazaranV’deyiz” açıklaması yaptı.

Okumaya devam et...
 
Üst