Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tayt Giymek Selülit Yapıyor!

Leila

Global Mod
Global Mod
Birkaç yıl evvel dünyada spor giysi kesiminde inanılmaz bir tayt giyme modası oluştu. Bu moda kısa mühlet içerisinde hayatın bütün alanlarına sıçradı ve genel bir kullanıma ulaştı.


Tabi ki buna sebep olan biroldukça şey var.


Tayt bacakları sıkı saran bir pantolon tipi. Bu yüzden kış aylarında bacakları sıcak tutuyor. aslına bakarsanız geçmişte askerler soğuk coğrafyalarda bu gayeyle taytı kullanmışlar.

Ayrıca kullanması hayli pratik. Giymesi çıkarması pek kolay ve vakit kazandırıyor. Kullanıcısına son derece konforlu bir tecrübe sunuyor ve vücudu tam özgürlükte özgür bir kullanıma ulaştırıyor. Bu yüzden herkes spor ve idman yaparken bu eseri kullanabiliyor.

Son olarak da en bariz özelliği bacakları ve basen bölgesini sıkarak derli toplu gösteriyor. Bu yüzden bilhassa bayanlar için çok estetik bir manzara ortaya koyuyor. Bu yüzden de ağır bir biçimde tercih ediliyor.

Ancak bu modada önemli bir sorun var ve kimse bundan bahsetmiyor.

Tayt bacakları sıkı sardığı için damarları yüksek oranda baskıya maruz bırakıyor. Bu baskı kan basıncını arttırıyor. Kan basıncının artması sirkülasyonun yavaşladığı bacaklarda damarların genişlemesine yol açıyor. Damarlar genişledikçe de dolaşımsal sıkıntılar ortaya çıkmaya başlıyor.

Bunların başında varis sıkıntıları geliyor. Varis toplar damarların genişlemesi kararında ortaya çıkan ve cildin altında mor renkte damar görünümlere yol açan bir dolanım bozukluğudur. Bayanlar için önemli kozmetik problemlere niye olan bu durum damarları köpükle tıkamaya kadar giden biroldukca süreç ve eziyeti birlikteinde getiriyor.


Ayrıca bayanların son derece şikayetçi olduğu selülit konusunu biliyorsunuz.


Tayt giymek önemli oranda selülit oluşumuna niye oluyor. Zira tayt bacak ve kalçaları sıkıştırırken yüzeye yakın bölgelerdeki sirkülasyonu yavaşlatıyor yahut engelliyor. Bu durumda deriye yakın bölgelerde kan akışı daha az olduğu için cildin epidermis ve dermis katmanlarında daha epey yağ birikiyor.

Kadınlar selülit görünümünü azaltmak için birfazlaca kozmetik süreç uygulamaktalar. Bu uygulamaların tamamı deriye yakın bölgelerdeki kan akışını arttırmaya yönelik süreçlerdir. Yani deriye yakın bölgelerde kan akışını arttırmak selülit oluşumunu engelliyor. Lakin taytlar bunun tam karşıtı tesir yaparak deveranı yavaşlatıyor. Bu yüzden selülitlerin oluşmasına imkan sağlıyor.

Sonuç olarak hem tıbbi birebir vakitte estetik açıdan tayt giymenin ziyanlı olduğu ortadadır. Kendinizi seviyorsanız giymeyiniz.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Okumaya devam et...
 
Üst