Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TSJA, bir patronu WhatsApp'larla tehdit ederek “karmaşa” yaparak taciz eden kişinin işten çıkarılmasını onayladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Endülüs Yüksek Adalet Divanı (TSJA), Sevilla Belediye Meclisi'ne ait Kamu Temizliği ve Çevre Koruma (Lipasam) şirketi tarafından, şirketin İnsan Kaynakları yöneticisine “kafasını karıştıran” bir işçinin disiplinle işten çıkarılmasını onayladı. Birçok durumda diğer şeylerin yanı sıra “Sana sert vuracağım” gibi “tehdit edici ifadeler” bile içeren çok sayıda WhatsApp mesajı.


13 Aralık 2023'te yayınlanan ve Europa Press tarafından bildirilen bir kararda, TSJA Sosyal Odası, bir adamın, söz konusu kararın onbir numaralı mahkemesinin, onun görevden alınmasının kabul edilebilir olduğunu ilan eden ilk kararına karşı yaptığı savunma itirazını ele alıyor. Disiplin nedeniyle Temmuz 2019'da Lipasam'ın cezasına çarptırıldı.

Söz konusu ilk cümle, Lipasam'a 1983 yılında işçi olarak katılan bu adamın, 2019 yılı içerisinde Lipasam'ın İnsan Kaynakları yöneticisinin kurumsal telefon numarasına “Aralık ayı maaş bordrosu doğru” gibi içerikli çok sayıda WhatsApp mesajı gönderdiğini kanıtlıyordu. 2018 tarihli veya Blas Infante'de şikayeti olan” veya “Lipasam'ın 25 yılı aşkın bir süredir Sosyal Güvenliği dolandırdığını bildiği ve talimat vermediği için Sevilla belediye başkanına (o zamanki sosyalist Juan Espadas) güven oyu verilmesi” Madde 38 XI Toplu Sözleşme Lipasam Yönetimi ve CCOO ve UGT sendika liderleri, 1992'den bu yana suç ortakları.

SALDIRGARA TEHDİT


İtiraz edilen kararın kanıtlanmış gerçeklerine göre işçinin İnsan Kaynaklarından sorumlu kişiye gönderdiği mesajlardan bir diğeri; “Bundan sonra Ulusal Polisin blöf yapmayacağı ihtimali karşısında Blas Infante'ye yapılan bir şikayettir” dedi; bir başka gönderi ise kelimenin tam anlamıyla “bir sonraki saçmalık sana sert bir şekilde vuracağım” uyarısını içeriyordu.

Ayrıca mesajlardan bir diğeri, “Ben sana Platanito'dan daha fazla fırsat verdim, yani ayın 24'ünde beni ihbar etme ihtiyacı duyarsan, iddia edilen eksik alıntılar sona erecek” uyarısına da değinildi. PSOE şemsiyesi tükenecek »; bir diğerinde ise İnsan Kaynaklarından sorumlu kişiye transfer olan çalışan, “Sana son şansı vereceğim ve sen reklamcılığı sevdiğine göre benimki de muhtemelen oradan gelecek.”

Diğer mesajlarında, birden fazla mesajdan bazılarını alıntılamak gerekirse, kendisine bir hukuki davanın fotoğraflarını ve Endülüs Parlamentosu Halk Grubu'na hitaben yazılan yazıları gönderirdi; Zaten 29 Nisan 2019'dan bu yana, yukarıda adı geçen Lipasam yöneticisi, bu işçiyi “işyerinde tacizi önleme protokolünü” etkinleştiren şirkete bildirdi ve Temmuz ayında disiplin nedenleriyle onu işten çıkarmayı kabul etti.

AL TSJA

Bu eski işçi, işten çıkarılmasının kabul edilebilir olduğuna karar veren Sevilla 11. Sosyal Mahkemesi'nin bu kararına karşı yaptığı itirazda, “şirket aleyhine çok sayıda dava ve şikayet açarak tazminat garantisinin ihlali nedeniyle işten çıkarmanın iptalini” talep etti. ve ayrıca işçiyi taciz eden mesajların yazarlığının kanıtlanmaması nedeniyle kabul edilemez ilan edilmesi ve bunun da ifade özgürlüğü kapsamında korunması.”

Ancak TSJA, “aktörün, WhatsApp mesajlarının çoğunluğunun içeriği olan kısmi emeklilik durumundan dolayı, Lipasam'a eksik alıntı nedeniyle birçok dava açtığı sabit bir gerçek olduğundan, 17 Ocak'ta, 2019 tarihinde, temyiz başvurusunda bulunanın taraf olduğu bir süreçte, 23, 24 Ocak 2019 tarihinde mahkeme kararının fotokopisini gönderiyor ve 2 Nisan 2019 tarihinde taleplerin fotoğraflarını gönderiyor, 7 Şubat 2019 tarihinde ise başvuruya atıfta bulunuyor. 11 Şubat 2019'da düzenleyici kurumların fotoğrafını iddia ettiğinin altını çiziyor, 19 Şubat 2019'da ise maaş bordrosunu düzenlemenizi, yani verilen mesajların aktörü tanımlamaya yetecek veriyi içerdiğini iddia ediyor.

Mahkeme ayrıca, “PP'ye gönderilen yazıları, 'Sevilla belediye başkanına kınama oyu' yazılı tişörtlerin giyildiği fotoğrafları, şirkete yönelik dolandırıcılık suçlamalarını ve söz konusu mesajlarda yer alan tüm küfür ve tehditleri hatırlattı.” Temyiz edenin şirketle sürdürdüğü çelişkili ilişki çerçevesinde çerçevelenmiştir.

YAZARLIK “BOZULMUŞ” DEĞİLDİR

“Bu WhatsApp'ların yazarı, gönderildiği terminalin sahibi olmadığını iddia etmesiyle çarpıtılamaz, oysa terminali ve hatta telefon numarasını değiştirmek son derece kolaydır, bu da onu bu uygulamanın dışında bırakacaktır.” tüm sorumluluk », TSJA'ya dikkat çekiyor.

Mahkeme, bu nedenle, çalışanın “tanımadığı, defalarca WhatsApp mesajlarıyla 'bilmeceler' oluşturduğu bir şirket çalışanına, hatta 'Sana vuracağım' gibi tehdit edici ifadelerle tamamen uygunsuz davranışlarda bulunduğunu” belirtti. Zor'.”, oyuncunun bu tür mesajlarda yazım hatası yapması, şirket telefonu olduğu için telefonu değiştiremeyen bu çalışanı stresli bir duruma maruz bırakması nedeniyle anlamını değiştirmeyen bir ifade.

“Oyuncunun, tacize uğrayan işçide hukuki davasının sonucunu beklemek yerine huzursuzluk ve korku yaratmaya yönelik davranışı, toplu iş sözleşmesinin cezai yaptırım niteliğindeki 58 f) maddesi uyarınca disiplin cezası verilmesini haklı kılmaz. çok ciddi suç “sözlü, psikolojik veya fiziksel taciz”; Temyiz başvurusunu reddeden TSJA kararını sonuçlandırıyor.
 
Üst