Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TTB: Salgın, Sıhhat Bakanı ‘bitti’ dediğinde bitmiyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Kurulu ile bilim insanlarından oluşan TTB Pandemi Çalışma Kümesi (PÇG) ortak açıklaması ile Covid-19 pandemisinin bitmediği, devam ettiğini hatırlatarak, “Salgın, Sıhhat Bakanı ‘bitti’ dediğinde bitmiyor” tabirlerini kullandı.

Sıhhat Bakanlığı tarafınca bugün (20 Nisan 2022) yapılacağı açıklanan Bilim Şurası toplantısının 27 Nisan 2022 tarihine ertelendiğinin duyurulmasıyla ilgili bir açıklama yapan TTB, Bilim Konseyi’nin bilimsel datalar üzerinden hareket etmesini istedi. Toplantı konusunun maskesiz yaşama geçişle ilgili olabileceği duyumlarını hatırlatan TTB; “Toplantı konusunun toplantı yapılmadan kamuoyu ile paylaşılması, salgının ciddiye alınmadığının değerli bir göstergesidir. Alınacak kararlar konusunda toplantı sahibi kamu otoritesinin bu biçimdesine emin olduğu bir toplantıyı niye yapacağı ayrıyeten sorgulanması gereken bir durumdur. Pandemi devrinde siyasal iktidarın uyguladığı siyasetler, salgınla bilimsel çabayı geri plana iterken, ekonomik ve siyasi korkuları öne çıkarmıştır. Bilim Heyeti; bu biçimde oyunlara bir daha alet olmamalı, bilimsel datalar üzerinden hareket etmelidir” uyarısı yaptı.

“VARYANT DEĞİŞİKLİĞİ İHTİMALI BULUNUYOR”

Gelinen kademede iktidarın salgını yönetemediği, uyguladığı siyasetlerle önlenebilir ölümlere niye olduğu belirtilen açıklamada şu sözler kullanıldı; “Pandemi sürecinin bu evresinde Sıhhat Bakanlığı’nı halk sıhhatini gözetmeye, bilimsel ve gerçekçi sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz. Sıhhat Bakanlığı’na ve Bilim Konseyi’ne salgının bitmediğini ve devam ettiğini tekrar hatırlatıyoruz. Maske, paklık ve uzaklık üzere şahsi esirgeyici tedbirlerin devam etmesinin yanı sıra havalandırma ve kapalı ortamlarda fazla kalınmaması üzere birfazlaca önlemi günlük hayatımızdan bir süre daha çıkarmamamız gerektiğini belirtiyoruz. Tam aşı oranlarımızın düşük olduğunu, muhtemel bir varyant değişikliği ihtimalinin bulunduğunu ve bu niçinle aşı konusunun daha fazla önemsenmesi gerektiğini savunuyoruz.”

“BAKAN ‘BİTTİ’ DEYİNCE BİTMİYOR”

Açıklamada, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın, geçen 29 Ocak’ta yaptığı bir konuşmasında; “Artan hadise sayılarının sizi ürkütmemesini Sıhhat Bakanınız olarak en yüksek sesle söylüyorum. Tasa etmeyiniz, hastalık eski günlerde ki gücünde değil” kelamları hatırlatılarak, “30 Ocak’tan 19 Nisan tarihine kadar resmi sayılara bakılırsa Covid-19 niçiniyle 11 bin 565 kişi ölmüştür. Ne yazık ki salgın, Sıhhat Bakanı ‘bitti’ dediğinde bitmemektedir. Unutulmamalıdır ki, ‘Her birimizin sıhhati, hepimizin sıhhatine bağlıdır.’ Sağlık Bakanlığı’nın evvela yapması gerekenler; bilhassa riskli bireylerin tam aşılanmasının sağlanmasıyla, toplumun yeni ölümcül varyantlara karşı kâfi derecede korunabileceği sistemleri oluşturmak ve pandemi devrindeki 300 bine yakın önlenebilir fazladan vefatın hesabını vermektir” denildi.

Okumaya devam et...
 
Üst