Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

TTB’den eş vakitli basın açıklaması: Artık kâfi

Leila

Global Mod
Global Mod
Türk Tabipleri Birliği Emekçi Sıhhati ve İşyeri Hekimliği Kolu (TTB İSİH) ile İşyeri Tabipleri Derneği “Artık kâfi. İşyeri Doktorları Haklarını İstiyor” başlığı altında TTB Merkez Kurulu’nda ve birfazlaca vilayette eş vakitli basın toplantısı düzenledi.

TTB Merkez Konseyi’nde ve birfazlaca vilayette eş vakitli basın toplantısı düzenledi.

Ankara’da TTB Merkez Kurulu binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamayı okuyan TTB İSİH Kol Lideri Dr. Metehan Akbulut “Bugün Adana, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere biroldukca şehirde eş vakitli olarak basın açıklamaları yapıyoruz. Bu açıklamalarda iş yeri doktorları olarak yaşadığımız problemleri lisana getiriyoruz. Duymayan kulaklara bir defa daha sesleniyoruz” dedi.

“SORUNLARIMIZ ARTIYOR”

İş yeri doktorlarının epeyce fazla sorunu olduğunu ve yaşadıkları bu sıkıntıların ülkenin ekonomik, politik ve siyasi yapısından bağımsız olmadığını belirten Dr. Metehan Akbulut, açıklamasının devamında şunları söylemiş oldu:

*Sorunlarımızın tümünün tahlilinin bu sistem içerisinde mümkün olmadığını biliyoruz. Lakin yapılabilecek kimi düzenlemelerle meselelerin bir kısmı giderilebilir.

*Yeter ki bu biçimde bir niyet olsun. Kâfi ki çıkarılan ve çıkarılacak yasalar, yönetmelikler de işverenlerin kârı değil personel sıhhatinin korunması ve işyeri tabiplerinin hakları, öncelensin.

*Biz iş yeri tabiplerinin fiyatları tarihimizin en düşük düzeyine geriledi. Çalışma kurallarımız olağanüstü ağırlaştı ve iş teminatımız ortadan kalktı. Maaşlarımız nizamlı ödenmiyor.

*SGK primlerimiz OSGB (Ortak Sıhhat Güvenlik Birimleri) şirketleri tarafınca eksik yatırılarak geleceğimiz gasp ediliyor. Kullandığımız araç ve akaryakıt harcamaları ile bilgisayar ve internet üzere sarfiyatları kendimiz ödemek zorunda kalıyoruz.

*İzin hakkımızın kısıtlandığı, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı tarafınca yerinde ve tesirli kontrollerin yapılmadığı, ancak en kıymetlisi de mesleksel bağımsızlığımızın her geçen gün erozyona uğratıldığı bir ortamda çalışmaktan yıldık, yorulduk.

“MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ”

340 bin işyerinde misyon yapan 14 bine yakın işyeri doktoru olarak sıkıntılarını anlatmaktan yorulduklarını ve artık tahlil istediklerini tabir eden Akbulut; “Biz iş yeri tabiplerinin fiyatları tarihimizin en düşük düzeyine geriledi. Çalışma koşullarımız olağanüstü ağırlaştı ve iş teminatımız ortadan kalktı. Maaşlarımız tertipli ödenmiyor. SGK primlerimiz OSGB (Ortak Sıhhat Güvenlik Birimleri) şirketleri tarafınca eksik yatırılarak geleceğimiz gasp ediliyor. Kullandığımız araç ve akaryakıt harcamaları ile bilgisayar ve internet üzere sarfiyatları kendimiz ödemek zorunda kalıyoruz. Müsaade hakkımızın kısıtlandığı, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı tarafınca yerinde ve tesirli kontrollerin yapılmadığı, lakin en kıymetlisi de mesleksel bağımsızlığımızın her geçen gün erozyona uğratıldığı bir ortamda çalışmaktan yıldık, yorulduk. 340 bin işyerinde misyon yapan 14 bine yakın işyeri doktoru olarak sıkıntılarımızı anlatmaktan yorulduk, artık tahlil istiyoruz” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst