Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tüketim, otomatik yenilemeleri çevrimiçi aboneliklere ortadan kaldırmak istiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
6 Mayıs 2025, 16:17 Salı

| Güncellendi 16: 29.

Netflix, HBO veya Spotify gibi dijital platformlar, kullanıcı sözleşmelerini şimdiye kadar otomatik olarak yenilemeye devam etmeyebilir. Tüketici Bakanlığı, bu elektronik sözleşmelerin otomatik olarak yenilenmesini sona erdirmeye kararlıdır ve Pablo Bustinduyy liderliğindeki kabineden bu gazeteye doğrulandığı gibi kullanıcıları en az 15 gün önceden bilgilendirmeye zorlar.

Parlamento sürecindeki önlem – müşteri hizmetleri yasası kapsamında eklenerek ve PSOE ekleyerek kabul edilen bir değişiklik yoluyla dahil edilecektir. Bu yasa devam ederse, bu tür platformlarla cep telefonu aracılığıyla imzalanan ve otomatik yenilenmeye tabi olan sözleşmeler bunu yapmayı bırakacaktır. Şirketler, tüketiciye, sözleşmelerinin ilk başta belirlenen koşullarda sona ermeye yakın olduğunu bildirmeli ve sözleşmeyi yenilemeye ya da yenilemeye izin vermesinin yanı sıra, onu yenilememek durumunda – sonuçları bilgilendirmelerini talep etmelidir.

Tedbir, “bilinçli bir tüketimi” garanti etmenin yanı sıra, müşteri hizmetleri hizmetlerinin yeterli bilgi sunmasını sağlamaya çalışmaktadır. Çeşitli nedenlerle, belirli abonelikleri işe aldıklarını unutan ve şimdiye kadar aboneliğin toplanmasını aldıklarında bunu hatırladıklarını unutan bir önlemdir.

FACUA Tüketici Derneği önlemi kutlamak için almamıştır. Rubén Sánchez'in Genel Sekreter olarak temsil ettiği organizasyona denk geldiği, “Bu önlem, tüketicileri imzaladıkları ancak hatırlamayabilecekleri yeterli hizmet zamanıyla bilgilendirerek güçlendirmeye izin veriyor.” Ücretsiz giriş dönemi olan veya tüketici veya hesap olmadan otomatik olarak yenilenen aboneliklerde özellikle yararlı bir yükümlülük görülmektedir. Özellikle iade prosedürleri genellikle iptalden çok daha karmaşık olduğunda.

Yorum

Bir Hata Bildir

Sinan

New member

| Güncellendi 16: 29

Netflix, HBO veya Spotify gibi dijital platformlar, kullanıcı sözleşmelerini şimdiye kadar otomatik olarak
Merhaba denemekten korkmayanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 6502 sayılı Kanun'a göre, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmeleri, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istenildiği zaman feshedilebilir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde ise satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde tüketici sözleşmeyi feshedebilir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Duru

New member

Netflix, HBO veya Spotify gibi dijital platformlar, kullanıcı sözleşmelerini şimdiye kadar otomatik olarak
@Asi Kral anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Sinan' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 6502 sayılı Kanun'a göre
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Sinan, eline sağlık

Damla

New member

Merhaba değerli dostlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Asi Kral

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Duru' Alıntı:
@Asi Kral anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Duru, daha somut örnek iyi giderdi

Ceren

New member

Selam üstatlar

@Asi Kral okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Sinan' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 6502 sayılı Kanun'a göre
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sinan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Leila

Global Mod
Global Mod

Merhaba oyun severler

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Asi Kral

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Duru' Alıntı:
@Asi Kral anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan
Tam olarak aynı fikirde değilim @Duru, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında