Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Tüm hissedarlar nihai olarak Ferrovial’ın Amsterdam’a transferini destekliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
19 Mayıs 2023 Cuma, 16:14


Yorum








olman gerek kayıtlı Bu işleve erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Yönetim kurulu tarafından Mart ayında önerildiği ve Nisan ayındaki hissedarlar toplantısında çoğunluk tarafından yetkilendirildiği üzere, şirketin kayıtlı merkezinin İspanya’dan Hollanda’ya değiştirilmesi için Ferrovial hissedarlarının oybirliğiyle desteği. Geçen ay şirket hissedarlarının %5,8’i (yaklaşık 32,77 milyon hisse senedi) ayrılma hakkını kullanabildi. Yani, şirketten hisselerini anlaşmada kararlaştırılan fiyattan ödemesini isteyin. Ancak şirketin kendi kaynaklarına göre hiçbiri bunu talep etmedi.


Bununla birlikte, Ferrovial artık değişiklik öngörmese de, prosedür saklama görevlilerinin bilgileri doğrulamayı bitirmesi için dört günlük bir süre belirlediğinden, grup süreci resmi olarak kapatmak için önümüzdeki Çarşamba gününe kadar bekleyecek.

Dikkatlerin çoğu, mevcut cumhurbaşkanı Rafael del Pino’nun kardeşi Leopoldo del Pino tarafından verilen nihai karara odaklandı. %4,1 ile ayrılma hakkını kullanmış olsaydı, şirket operasyonu tamamlayamayacaktı veya bu hisselerin ödenmesi için başlangıçta tahmin edilenden (500 milyon avro) daha fazla bir sermayeye yetki vermek zorunda kalacaktı. Leopoldo del Pino, abirl hissedarlar toplantısında yer değişikliğine karşı oy kullandı, ancak çevresi, şirketin taşınmasına karşı çıkmasına rağmen, bu referans hissedarın hissesini satmayacağını en başından beri tahmin etmişti.

Şirketin hisselerinin fiyatı, ayrılma hakkında teklif edilen unvan başına 26 Euro’yu şimdiden %12 oranında aştı, dolayısıyla bunu kullanan herhangi bir hissedar, hisselerini piyasa fiyatından daha düşük bir fiyata satmış olacaktı.

Bu son gerekli yasal hareketin ardından, Ferrovial artık genel merkezini Madrid’den Amsterdam’a taşıyabilir; bu şehir, bu yeni etaba ev sahipliği yapması önerilen şehirdir. Grup, işini Hollanda’dan ABD’ye genişletmek için taşınma ihtiyacında ısrar ediyor.






Yorum





hata bildir
 
Üst