Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Üçü bir arada – Yeni DLR güneş kulesi, aynı anda üç deneyi mümkün kılar

Hasan

New member
16 Ağustos 2019’da Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) tarafından Jülich sahasında ikinci bir güneş kulesinin inşası için resmi başlangıç sinyali verildi. 2020 ilkbaharından itibaren ilk güneş kulesine paralel olarak çalıştırılacaktır. Sistemin özelliği: Aynı anda kullanılabilen üç test seviyesine sahiptir. Test kapasitesi önemli ölçüde artar. Çok odaklı kule ile DLR, güneş termal teknolojilerine yönelik araştırmaları yoğunlaştırıyor.

“DLR, Jülich’teki iki güneş kulesinde bulunan termik güneş enerjisi santrallerini araştırıyor. Buradan elde edilen bulgular, diğer şeylerin yanı sıra, günün her saati yenilenebilir enerjilerden elektrik sağlayabilen ısı depolamalı elektrik santralleri geliştirmek için kullanılıyor. güneş yakıtları incelenecek ve iyileştirilecek.” , diyor DLR Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Karsten Lemmer. “Sanayi ile birlikte ve politikacılarla diyalog içinde enerji geçişi için çözümler üzerinde çalışıyoruz. İkinci kule, seçeneklerimizi hızlandırıyor ve genişletiyor.” İnşaatın başlangıcında, Prof. Lemmer ve Jülich’teki DLR Güneş Araştırmaları Enstitüsü, Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Enerji Politikası Devlet Sekreteri Andreas Feicht ve Ekonomi, Yenilik Bakanı Prof. Andreas Pinkwart’ı karşıladı. , Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinin Dijitalleşmesi ve Enerjisi.

Bir süredir, ilk güneş kulesinin test kapasiteleri, bilim ve endüstriden gelen artan talebi karşılamaya zar zor yetiyor. Yeni çok odaklı kulede, testlerin aynı anda gerçekleştirilebileceği üç test seviyesi olacak. Güneş aynaları için yeni işletim yazılımı sayesinde tüm seviyelerin eş zamanlı ışınlanması mümkün olmaktadır. Her üç araştırma seviyesi için de deneyler şimdiden hazırlanıyor. Örneğin, depolama ortamı olarak boksit ve erimiş tuz konusunda daha fazla araştırma yapılacak ve güneş enerjisi ile su ayrıştırma testleri yapılacaktır. DLR güneş araştırmacıları, Alman ve Avrupa endüstrisinden ortaklarla yakın bir şekilde çalışacak.


Termik güneş enerjisi santralleri – yarının temiz enerji sistemi için temel teknoloji



Güneş kulesi enerji santrallerinde, güneş radyasyonu birçok bireysel ayna tarafından toplanır ve kulenin tepesindeki bir noktaya, sözde alıcıya yönlendirilir. Orada, sirküle eden bir ısı depolama ortamı, yaklaşık 560 santigrat derecelik çalışma sıcaklıklarına kadar ısıtılır. Isı daha sonra türbinleri çalıştıran ve CO2 içermeyen elektrik üreten buhar üretmek için kullanılır. DLR, sıcaklığı 700 derecenin üzerine nasıl çıkaracağını araştırıyor. Amaç, enerji üretiminin verimliliğini artırmak ve böylece maliyetlerinizi azaltmaktır.

Konsantre Güneş Enerjisi (CSP) teknolojisi ticari olarak yaklaşık on yıl önce tanıtıldı. Bu süre içinde, tamamen güneş enerjisi termal elektriğinin üretim maliyetleri kilovat saat başına 30’dan 7 Eurocent’e düştü. Enerji santralleri, özellikle yoğun güneş radyasyonu olan bölgelerde karlı olabilir. Ancak, sadece dünyanın “güneş kuşağı” içinde kullanılamazlar.

Güneş enerjisi yüksek sıcaklık ısısı Almanya’da da kullanılabilir. Enerjiye aç endüstriyel süreçlerin verimli ısı temini için kullanılması planlanmaktadır. Bunlar şu anda hala fosil ham maddelere dayalıdır ve bu nedenle “karbonsuzlaştırılabilir”. Veya “Third-Life kömür yakıtlı elektrik santrali” konsepti: Yüksek performanslı ısı depolama, linyit yakıtlı elektrik santrallerinin yenilenebilir elektrikle işletmeye dönüştürülmesinde de önemli bir rol oynar. Güneş enerjisi yüksek sıcaklık teknolojilerinin daha da geliştirilmesi, “güneş yakıtlarının”, yani hava, gemi ve ağır hizmet trafiği için sentetik yakıtların üretimine de fayda sağlar.
 
Üst