Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ülkede gizemli hastalık streptokok paniği: Çocuklar ölüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere ve Galler’de ilkokul çağındaki 6 çocuğun bir hastalık yüzünden hayatını yitirmesi telaş ve panik yarattı.

Streptokok hastalığı olarak da bilinen ve İngilizcede “Strep A” olarak bilinen hastalık yüzünden son günlerde 6 çocuğun hayatını yitirmesi milletlerarası kamuoyunun gündemine oturdu.

Özellikle çocuklar içinde epey yaygın olan ve yüksek oranda ölümcül olan bu hastalık yüzünden son günlerde İngiltere’de 5, Galler’de ise 1 çocuk hayatını yitirdi. İngiltere’deki ölümlerin Londra, Surrey ve Buckinghamshire’da meydana geldiği açıklandı.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde hayatını yitiren çocuklardan şu ana kadar yalnızca ikisinin isminin belirtildiğı belirtilirken bunlardan birinin dört yaşındaki Muhammed İbrahim Ali olduğu ötekinin ise Galler’de yaşayan Hannah Roap olduğu kayıtlara geçti.

Dört yaşından küçük çocuklarda bu hastalığın 5 kat daha öldürücü olduğu belirtilirken, antibiyotik kullanması ve erken müdahale ile hastalığın geçme ihtimalinin de yüksek olduğu kayıtlara geçti.

BU HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELER?

İngiliz medyası, çocuklarda görülen bu hastalığın belirtilerini de sıraladı. Belirtiler içinde boğaz ağrısı, yanaklarda kızarıklık, yüksek ateş ve kas ağrısı bulunuyor.

Bu belirtilerin yaklaşık 1 hafta sürdüğü açıklanırken, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte kızarıklık görülmesinin de öne çıkan belirtiler olduğunu duyurdu.

Bakterinin bulaşmasından daha sonra çocukların iki ile 5 gün ortasında hastalandığına da dikkat çekildi.

Dil üzerinde beyaz pamukçuklar oluştuğu da kaydedildi.

Okumaya devam et...
 
Üst