Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ülkede sıhhat krizi: Bebeklere ziyan veren ilaç gebe bayanlara verilmiş

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de sıhhat skandalı yaşanıyor… Bebeklere ziyan verdiği ve hem fizikî tıpkı vakitte nörolojik hastalıklara sebep olduğu ortaya çıkan bir ilacın gebe bayanlara reçete ile verildiği ortaya çıktı.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Sunday Times, epilepsi için kullanılan sodyum valproikin fazlaca önemli yan tesirlerine karşın gebe bayanlara verildiğini ortaya çıkardı.

Gazete, bilimsel araştırmalara göre 20 bin bebekte hem fizikî deformasyon birebir vakitte nörolojik sıkıntılara niçiniyet veren ilacın “herhangi bir yan tesir uyarısı” olmadan reçeteli olarak gebe bayanlara verildiğini yazdı.

Gazeteye konuşan eski sıhhat bakanı Jeremy Hunt da bu ilacın epeyce büyük sıhhat riski oluşturduğunu aktardı. Hunt, bu sorunun çözülmesi ve zararın durdurulması için bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini söylemiş oldu.

2020 yılında yapılan bir araştırmada bu ilacın 20 bin İngilizi etkilediği ve bu ilacı alarak yan tesirlerinden haberdar olmayan yüzlerce bayanın doğum yaptığını ortaya çıkardı. Resmi datalara nazaran 2020-2021 yılları içinde 222 gebe bayana bu ilaç verildi.

İngiliz Sıhhat Bakanlığı’ndan bir yetkili ise ilacın etkisinin azaltılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

Okumaya devam et...
 
Üst