Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ümiraniye’de müdireye yapılan darp protesto edildi

Beykozlu

New member
Ümraniye’de geçtiğimiz pazartesi günü teze bakılırsa bir ortaokulda arbede eden öğrencilerden birinin velisi olan N.Ç., okul müdiresi Mısra Kardeşler’in yanına konuşmak için geldi.

MÜDİREYİ DÜŞÜRÜP TEKMELEDİLER

Çocuğuyla hengame eden öğrenciyi görmek isteyen veli, olumsuz yanıt alınca öfkelendi.

Veli okuldan ayrıldıktan bir süre daha sonra annesi Z.Y. ile birlikte tekrar müdirenin odasına girdi. Anneanne Z.Y., Mısra Kardeşler’i vurarak yere düşürüp, tekmelemeye başladı.

Öfkeli anneanneyi odada bulunan öbür şahıslar sakinleştirmeye çalıştı. Koltuğa oturtulan anneanne, müdire Kardeşler’e küfür ve tehditler savurdu.

çabucak sonrasında anne N.Ç. de okul müdiresi Mısra Kardeşler’i saçından tutarak başını tekraren masaya vurdu.


ANNE VE ANNEANNE GÖZALTINA ALINDI,SERBEST BIRAKILDI

Okula gelen polis takımları, anne ve anneanneyi gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan Müdire Mısra Kardeşler, 3 gün iş goremez raporu aldı. Adliyeye sevk edilen anne ve anneanne ise çıkarıldığı mahkemece isimli denetim kaidesiyle hür bırakıldı.

Darbedilen okul Müdiresi Mısra Kardeşler, “Söylenecek bir şey yok, hayli üzgünüm. Devlet memuruyum, demeç vermem hakikat değil.” dedi. Yaşanan akın sendikaların oluşturduğu küme, öğretmenler ve veliler tarafınca okul önünde protesto edildi.

“Öğretmene Şiddeti Lanetliyoruz” yazılı pankart açan küme “Öğretmene Uzanan Eller Kırılsın”, “Öğretmene Şiddete Hayır” sloganları attı.


“EN AĞIR FORMDA CEZA ALMALARINI İSTİYORUZ”

Küme ismine basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Lideri Erol Ermiş, “Gün geçmiyor ki, bir arkadaşımız atağa uğramasın. Bu taarruz, bu okulda bize intikal eden ikinci şiddet olayı. Öğrencilerin kendi ortalarında yaşanan ve basitçe çözülebilecek sıkıntıları, şiddet yoluyla çözmeye kalkışmak, sıkıntıların kaynağını öğretmenlerde, okul yönetiminde aramak, asla kabul edilemez. Öğrencilerin ortalarındaki tatsız şakalaşmalar, küçük sürtüşmeler, sınıf öğretmenlerimiz, okul rehberlik servislerimiz ve okul idarelerimiz tarafınca hayli rahat bir biçimde çözülebilecekken anlamadan, dinlemeden, tahlil üretilmesine fırsat vermeden okulu birbirine katmak, okulda rezalet çıkarmak ve okul müdürünü darp etmek hiç bir vicdan sahibinin kabul edebileceği bir durum değildir. Okul müdürü polis gelmedilk evvel, öğrencinin anneannesi tarafınca daha sonra da annesi tarafınca darp edilmiştir. Biz, eğitimciye yönelen şiddetin en ağır biçimde cezalandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.
 
Üst