Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uğur Şahin duyurdu: Covid-19 aşısı için resmen başvurdular

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü salgınına karşı mRNA teknolojisi kullanılarak aşı geliştiren Pfizer ve BioNTech’ten dikkat çeken bir atak geldi. Açıklamada, BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin’in açıklamaları gündem oldu.

Dünya çapında 5.6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren Pfizer ve BioNTech, ABD’de aşının 6 aylık ve 4 yaşındakilere yapılması için resmi müracaat sürecini başlatmış olduğunı duyurdu.

Acil kullanım onayı almak isteyen şirket, “5 yaşın altındaki ve 6 aylıktan daha büyük çocuklara acil kullanım onayı verilmesinin toplum sıhhati için faydalı olacağını düşünüyoruz ve bu sebeple müracaatımızı ABD Besin ve İlaç Dairesi’ne yaptık” açıklamasını yaptı.

Onay verilmesi durumunda Pfizer/BioNTech’in aşısı, 5 yaşın altındakilere yapılacak birinci corona virüsü aşısı olarak kayıtlara geçecek.

“GÜVENLİĞİ KANITLANDI”

BioNTech’i Almanya’nın Mainz kentinde eşi Hasret Türeci ile birlikte kuran ve şirketin CEO’su olarak misyon alan Uğur Şahin de hususla ilgili açıklama yaptı. Şahin, geliştirdikleri corona virüsü aşısının hali hazırda güvenliğini ve tesirini kanıtladığını belirtirken, bunun da birfazlaca klinik test ve gerçek hayat datalarıyla desteklendiğini altını çizdi.

Şahin, “Eğer onay verilirse, 6 aylıktan 4 yaşına kadar ebeveynlere çocuklarını Covid-19’dan ve bu hastalığın potansiyel tesirlerinden muhafazaya yardımcı olacağımız için fazlaca heyecanlıyız” dedi.

Öte yandan Pfizer’ın yayınladığı yazılı açıklamada çocuklara yönelik corona virüsü aşı araştırmasının başında 6 aylıktan 12 yaşın altındaki 4500 çocuğun istekli olduğu açıklandı. ABD, Finlandiya, Polonya ve İspanya’da testlerin gerçekleştiği kayıtlara geçti. Ama öbür fazlarda iştirakçi sayısının 8300 çocuğa çıktığı da açıklandı.

Okumaya devam et...
 
Üst