Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ulaşımda enerji tüketimi ve yenilenebilir enerjiler

Hasan

New member
[TD]
Genel olarak: Nihai enerji tüketimi nispeten sabit, açık ara karayolu trafiği hakim

  • bu nihai enerji tüketimi trafikte bir yıldı 2020 neredeyse 637.000 gigawatt saat. Temelde korona salgını nedeniyle, nihai enerji tüketimi daha düşüktü 2019 yaklaşık olarak 756.000 gigawatt saat.
  • Yılda 1990 ulaşımdaki nihai enerji tüketimi, 660.000 gigawatt saat.
  • Düşünülen hakkında 30 yıl bu nihai enerji talebi trafikte nispeten sabit. Ancak aynı dönemde, trafik performansı içinde Yolcu trafiği ılımlı ve Yük taşımacılığı sürekli açık güçlü seviye büyüdü (bu dizideki yolcu ve yük taşımacılığı ile ilgili makalelere bakın).
  • İçin yol trafiği olur tüm dönem boyunca açık farkla en son enerji Bunu sırasıyla hava taşımacılığı, demiryolu taşımacılığı ve nakliye takip etmektedir.
yol trafiği: Nihai enerji tüketimi nispeten sabit, taşıma performansı arttı, özellikle yük taşımacılığında

  • İFADE: Yolda yolcu ve yük trafiği
    Yolcu taşımacılığı: motorlu bireysel taşımacılık, toplu karayolu yolcu taşımacılığı (otobüs, tramvay, metro);
    Yük trafiği: Yurtiçi trafikte (Almanya’da başlangıç ve varış yeri), ithalat ve ihracat trafiğinde (yurtdışında başlangıç veya varış yeri, burada yalnızca Almanya yollarındaki kısım dahil edilmiştir) ve transit trafikte (yurtdışında başlangıç ve varış yeri) Alman ve yabancı kamyonlarla yurt içi yük trafiği , burada sadece Alman yollarının bir kısmı sayılıyor)
  • Yılda 2020 aldattı nihai enerji tüketimi içinde yol trafiği etrafında 565.000 gigawatt saat. karşılaştırıldığında biraz daha düşük değer 2019 ile 618.000 gigawatt saat esas olarak korona salgınının etkilerinden kaynaklanmaktadır.
  • Yılda 1990 nihai enerji tüketimi yaklaşık 574.000 gigawatt saat. İçinde son üç on yıl karayolu trafiğindeki nihai enerji tüketimidir büyük ölçüde sabit etrafında hafif dalgalanmalarla kaldı ve hareket etti. 600.000 gigawatt saat.
  • ARKA PLAN: Daha verimli sürüş teknolojileri, ancak aynı zamanda daha güçlü motorlara ve daha yüksek ağırlığa, daha uzun mesafelere sahip artan sayıda araç
hava trafiği: Enerji tüketimi iki kattan fazla arttı, yolcu hava trafiğindeki trafik performansı da iki katına çıktı

  • İFADE: Hava taşımacılığı sektöründe gazyağı tüketimi veya yurt içi teslimatlar, ticari ve ticari olmayan uçuşlar için tüm tank miktarlarını içerir. Bu, tarifeli seferlerin yanı sıra yolcularla ara sıra yapılan seferleri (paket uçuşlar), yük ve posta ile yapılan hava servislerini, iş uçuşlarını ve ticari okul uçuşlarını içerir. Muhasebe, konum ilkesine veya kalkış havaalanı ilkesine dayanmaktadır. İlk varış havaalanına kadar giden tüm trafik (biniş yapan kişiler, yüklü yük) ve ilgili enerji tüketimi, Almanya’daki kalkış havaalanına atanır.
  • Yılda 2020 aldattı nihai enerji tüketimi içinde hava trafiği etrafında 56.000 gigawatt saat. karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha düşük değer 2019 ile 121.000 gigawatt saat ayrıca öncelikle korona pandemisinin etkilerinden kaynaklanmaktadır.
  • Yılda 1990 tüketim civarındaydı 54.000 gigawatt saat. İçinde son üç on yıl nihai enerji tüketimine sahip hava trafiği Bu yüzden iki katından fazla. Yolcu hava trafiğinde trafik performansı da aynı dönemde ikiye katlandı.
demiryolu taşımacılığı: Nihai enerji tüketimi önemli ölçüde düştü, trafik performansı önemli ölçüde arttı

  • İFADE: Demiryolu ile yolcu ve yük taşımacılığı
    Demiryolu ile yolcu taşımacılığı (S-Bahn, bölgesel tren, Interregio-, IC ve ICE);
    Demiryolu ile mal trafiği: Yurtiçi trafik (Almanya’da başlangıç ve varış yeri), ithalat ve ihracat trafiği (yurtdışında başlangıç veya varış yeri, yalnızca burada Alman demiryolu ağının buradaki kısmı sayılır) ve transit trafik (başlangıç ve varış noktası) için Almanya’da lisanslı tüm demiryolu şirketlerinden. yurtdışındaki varış yeri, Alman demiryolu ağının sadece bir kısmı buraya dahildir); dikkate alınmayan: İş demiryollarının demiryolu ağları içindeki taşımalar, örneğin açık ocak madenlerindeki, limanlardaki ve büyük sanayi şirketlerindeki trenler
  • bu nihai enerji tüketimi içinde demiryolu taşımacılığı yılında gerçekleşti 2020 neredeyse 13.700 gigawatt saat. 2019 için değer yaklaşıktı 14.400 gigawatt saat.
  • Yıl içinde incelenen dönemin başında 1990 tüketim civarındaydı 25.000 gigawatt saat. Üzerinde 30 yıl olabilir mi önemli düşüş ile ilgili nihai enerji tüketimi gözlemlemek. Aynı zamanda, demiryolu yolcu taşımacılığında taşıma performansı iki katına çıktı. Demiryolu yük taşımacılığında yüzde 50 arttı.
  • ARKA PLAN: Demiryolu ağının elektrifikasyonu, daha yeni ve enerji açısından daha verimli trenler, yolcu ve ticari demiryolu trafiğinin daha fazla kullanılması
kıyı ve iç nakliye

  • İFADE: Kendilerini süren ve genellikle bir veya iki gemiye sahip olan Alman ve yabancı serbest meslek sahibi armatörler tarafından Alman su yolu ağında yurt içi taşımacılık ve yurt içi trafikte (Almanya’da başlangıç ve varış yeri), ithalat ve ihracat trafiğinde (Almanya’da başlangıç veya varış yeri) nakliye şirketleri Almanya). Yurtdışı, burada sadece Alman su yollarının kısmı dahil) ve ayrıca transit trafik (yurtdışına gidiş ve varış, burada sadece Alman su yollarının kısmı dahildir).
  • Yılda 2020 aldattı nihai enerji tüketimi çevresinde kıyı ve iç nakliye için 3.000 gigawatt saat.
  • Yılda 1990 bu değer miydi yaklaşık 8.000 gigawatt saat.
  • İçinde 30 yıl bu nihai enerji tüketimi Bu yüzden önemli ölçüde azaldıthe trafik performansı öyleydi biraz azalan.
[/TD]
 
Üst