Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Unicaja, Azuaga'nın yerine José Sevilla'yı icracı olmayan başkan olarak seçti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Resmi hale gelebileceği isimler ve tarihler etrafında birkaç gün süren spekülasyonlar ve danslardan sonra, havuzların büyük olasılıkla gösterdiği şey gerçekleşti. Bu Cuma erken saatlerde toplanan Unicaja Banco'nun yönetim kurulu, oybirliğiyle, Manuel Azuaga'nın yerine finans grubunun icracı olmayan yeni başkanı olarak José Sevilla'nın ismini önermeyi kabul etti.


“Bugün, yönetim kurulu, atama komitesinden gelen olumlu bir rapor ve teklifin ardından, oybirliğiyle, ortak seçim yoluyla, bağımsız kategorideki bir yönetici olarak ve ilgili düzenleyici izinlerin alınmasına tabi olarak atanmayı kabul etti. Kuruluş tarafından CNMV'ye gönderilen bildiride, bir sonraki genel kurul toplantısında onaylanması itibarıyla Sayın Manuel Azuaga Moreno'nun yerine yönetim kurulu başkanı olarak atanmasını öngören Sayın José Sevilla Álvarez'e” ifadeleri yer alıyor.

Bu nedenle son atamanın yine de bu baharda yapılacak hissedarlar genel kuruluna sunulması gerekecek – Sevilla'nın, Azuaga'nın başkan olabilmesi için kendisi tarafından boş bırakılan yönetici olarak onaylanması gerekiyor. Düzenleyicinin tavsiyeleri uyarınca bu pozisyonun, CEO Isidro Rubiales'e karşı denge görevi görecek, banka dışından bağımsız bir kişi tarafından yürütülmesi gerektiğinden, Avrupa Merkez Bankası'ndan onay alması gerekiyor. Tüm bu gereklilikleri karşılamak için yönetim kurulu, geçtiğimiz Kasım ayının sonunda Azuaga'nın halefiyet planını açıklarken bağımsız bir danışman tuttu.

Olaylara dayalı olarak varlığın amacının iki yönlü olduğu görülüyordu. Bir yandan yeni başkanın oy birliğiyle ya da yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğuyla seçilmesini istiyordu. Öte yandan, 6 Şubat Salı günü gerçekleşecek olan 2023 yıllık sonuçlarının açıklanmasından önce seçimin yapılması ve bazı yönetim organlarının desteğiyle rakamların piyasaya duyurulması da hedeflenmişti. Asturiaslı aileler – Liberbank – ve Malaga – orijinal Unicaja – ve aynı zamanda ikincisinin kendi içindeki farklılıklar nedeniyle kuruluşun yaşadığı çalkantılı yılların ardından zaten tamamen yenilendi.


Finans dünyasında son derece saygın bir kişi olan Sevilla, bu pozisyon için her şeyden önce Unicaja'nın bağımsız yöneticisi olan ve şu anda Metrovacesa ve Colonial emlak şirketlerinin yönetim organlarında görev yapan Ana Bolado ile yarıştı. Onun en ciddi rakibiydi. Ancak Santander İspanya'nın İşletme Direktörü Antonio Román da önerilen kişiler arasında yer aldı. Veya bankanın bağımsız yöneticisi ve Düzenli Banka Yeniden Yapılandırma Fonu'nun (FROB) eski genel müdürü olan Antonio Carrascosa.


Çok yüksek prestije sahip bir profil



José Sevilla finans sektöründe ve onun her seviyesinde geniş bir deneyime sahiptir. Çünkü profesyonel kariyerinin başlangıcında, seksenli yılların sonunda, daha sonra BBVA'nın başkanı olacak olan Francisco González (FG) tarafından kurulan yatırım kuruluşu FG Inversiones Bursátiles şirketinde banka analisti ve sorumlu olarak çalıştı. değişken gelir analizi departmanı için. Francisco González bu şirketi Amerikan yatırım bankası Merrill Lynch'e sattı ve Sevilla birkaç yıl daha oradaki görevlerini sürdürmeye devam edecekti. Ta ki BBVA'ya varıncaya kadar, eski patronuyla tekrar karşılaştı; eski patronu, FG'nin aynı zamanda ilk yöneticisi olduğu eski kamu bankası Argentaria ile Banco Bilbao Vizcaya'nın oluşturduğu holdingin başkanı oldu ve neredeyse aynı zamana denk geliyordu. Milenyumun dönüşüyle birlikte.

José Sevilla, BBVA'da risk alanında görev yaptı, başkanlık alanının yöneticisi ve yönetim komitesi üyesiydi. Aynı zamanda bu kuruluşun Latin Amerika işleriyle de yakından ilgiliydi: bankanın Amerika bölgesindeki strateji ve finans direktörüydü ve Meksika'daki BBVA Bancomer'ın direktörlüğünü yaptı.

Her ne kadar Sevilla, yatırım bankacılığındaki kariyerinden ziyade, hisse satın alma konusunda tavsiyede bulunmak veya caydırmak için finansal kuruluşların hesaplarını yok eden bir analist olarak veya BBVA'daki kariyeriyle tanınıyor, her şeyden önce Bankia'daki çalışmalarıyla tanınıyor. 2012 yılında, Rodrigo Rato'nun ayrılması ve José Ignacio Goirigolzarri'nin on beş yıl önce patlak veren mali krizin ana kurbanlarından biri olan kamulaştırılmış grubun ilk yöneticisi olarak göreve başlamasının ardından, Sevilla bu kuruluşa icra direktörü olarak katıldı. ve cumhurbaşkanlığı genel müdürü. Onun sorumluluğu altında müdahale, risk, mali ve iç denetim alanları vardı. Daha sonra, 2014 yılında Bankia'nın CEO'su oldu ve CaixaBank ile birleşmenin gerçekleştiği 2021 yılına kadar kuruluşun toparlanması ve kârlılığa dönmesi açısından belirleyici olan bu pozisyonu yıllarca sürdürecekti.

Bankia'dan ayrıldıktan sonra Renta 4 Banco'ya bağımsız yönetici olarak katıldı.


Unicaja Banco'nun yeniden yapılanması tamamlandı



José Sevilla'nın Unicaja Banco'nun icracı olmayan başkanlığını devralma teklifiyle Malaga kökenli bankacılık grubunun yönetim organlarının yeniden düzenlenmesi süreci sona eriyor. Sevilla'nın yerine gelen Manuel Azuaga, geçtiğimiz kasım ayında “Liberbank ile birleşmenin tüm yönleriyle tamamlanması, burada öngörülen geçiş döneminin sona ermesi ve futbol alanındaki farklı süreçlerin tamamlanmasıyla” görevinden ayrıldığını açıklamıştı. toplumun yönetimi.

Gerçekten de Azuaga'nın kararı, finans sektörü düzenleyicilerinin tavsiyeleri doğrultusunda başkanlığının icra görevinden ayrılmasından sonra ve dört bağımsız yöneticiye ek olarak Isidro Rubiales'in yeni CEO olarak onaylandığı olağanüstü hissedarlar toplantısından sonra şekillendi. toplamda altı tane var ve bu şekilde grubun yönetimi iyi kurumsal yönetimin tavsiyeleriyle uyumlu: Rocío Fernandez, başkanlığı kazanmak için havuzda olan Antonio Carrascosa, Inés Guzmán ve Nuria Aliño. Daha önce, Mart ayının sonunda yapılan olağan toplantıda, Unicaja Vakfı'nın özel yöneticileri, üzerinde anlaşılan anlaşmayı bozmakla suçlanan Braulio Medel'in ayrılmasının ardından Mütevelli Heyeti'nin güvenini kaybedenlerin yerine atanmıştı. Eski Unicaja için %60, Asturya grubu için %40 oranında sermaye ve güç dağılımı sağlayan Liberbank ile birleşmede. Şimdi, bu Cuma açıklanan öngörülebilir son hareketle Unicaja Banco'nun yönetim organları şimdiden yeniden düzenlendi.
 
Üst