Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzman deklare etti… Saç dökülmesi yaşayan erkekler bunları tüketebilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Uzmanlar, saça ziyan verebilecek kimyasallar içeren şampuanlardan kaçınırken protein ve demir açısından varlıklı bir diyet uygulamanın adamların saç dökülmesini önlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

ABD’deki Ohio Eyalet Üniversitesi’nden dermatolog Dr. Susan Massick, adamların, kellik görünür görünmez yumurta, sığır eti, nohut, kabak çekirdeği ve siyah fasulye üzere besinleri daha epeyce tüketebileceğini belirtti.

Massick, ekstra proteinin saç köklerinin büyümesine yardımcı olacağını, eklenen demirin ise kırmızı kan hücrelerinin hücrelere taşıyabileceği oksijen ölçüsünü artıracağını söylüyor.


TEDAVİLERE ÇOK PARA HARCANIYOR

Başka uzmanlar da daha evvel, neredeyse tüm şampuanlarda yer alan ve sülfat ile formaldehit içeren şampuanların kullanılmasına karşı ikazda bulunmuştu. Bunların saça ziyan verebileceğini ve saç dökülmesini artırarak baş derisini tahriş edebileceğini söylüyorlar, fakat çalışmalar bunu çabucak hemen doğrulamadı.

Tahminlere nazaran, Amerikalı adamların yarısından fazlası 40 yaşına kadar bir çeşit saç dökülmesi yaşıyor ve pek birden fazla, işe yaradığına dair hayli az delil bulunmasına karşın, tedavilere kıymetli ölçüde para harcıyor.

Uzman, saç dökülmesini önlemek için gerekli besinlerin ne kadar tüketilmesi gerektiğini söylemedi, lakin Besin ve İlaç Dairesi’nden (FDA) yapılan kestirimler, adamların günde yaklaşık 50 gram protein ve 20,5 miligram kadar demir tüketmesi gerektiğini öne sürüyor.

Okumaya devam et...
 
Üst