Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmandan ihtar: Teneffüs ve kalp hastaları toz taşınımında konuttan çıkmasın

Leila

Global Mod
Global Mod
Halk Sıhhati Lideri Uzman Dr. Cihat İsmin, Meteoroloji 15. Bölge Varsayım ve İkaz Merkezi’nin Mardin’de 3 gün sürecek toz taşınımı uyasına, teneffüs, akciğer, alerji ve kalp hastalığı olan vatandaşların meskenden çıkmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Meteoroloji 15. Bölge İddia ve İkaz Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesinin bugün ve yarın Mardin’de tesirli olması, Çarşamba sabah saatlerinde tesirini kaybetmesi beklendiği uyarısı yapıldı. Bunun üzerine Uzman Dr. Cihat İsmin, teneffüs, akciğer, alerji ve kalp hastalığı olanların toz taşınımının olduğu günlerde konuttan çıkmamaları gerektiğini söylemiş oldu.

Toz taşınımının Afrika ve Arabistan çöllerinden bölgeye kadar atmosferin yüksek katmanlarında yere inmeyen küçük boyutlu partiküllerin havada taşınmasıyla gerçekleşen bir tabiat olayı olduğunu tabir etti.

Bu usul durumlarda özellikle astımı, alerjik akciğer hastalıkları, teneffüs yolu rahatsızlıkları, kronik akciğer hastalığı, KOAH hastalığı, kalp hastalığı olan bireylerin özellikle önümüzdeki birkaç gün boyunca dışarıya çıkmaması gerektiğini belirten Dr. İsmin, “Dışarıya çıkması şayet zarurî ise N95 dediğimiz maskeleri kullanımı, mümkün değilse olağan maske kullanımını önermekteyiz.

“KAPI VE PENCERELERİN KAPALI TUTULMASI ÖNEMLİ”

Kapı ve pencerelerin kapalı tutulması bir yağış gerçekleştiği biçimde yağıştan daha sonra da birkaç gün boyunca bu önlemlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda birtakım solunumsal rahatsızlıkları, kalp rahatsızlıklarını tetiklediğini ve bunların önemli sonuçlar doğurabildiğini yer yer gözlemlemekteyiz” dedi. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst