Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar artan cilt kanseri olaylarına karşı uyardı

Leila

Global Mod
Global Mod
Uzmanlar, öldürücü kanser hadiselerinin İngiltere’de rekor düzeylere ulaştığı konusunda uyardı.

Cilt kanseri teşhislerinin, her beş bireyden birinin etkilenmesiyle çarpıcı halde arttığını belirten araştırmacılar, yaşlandıkça riskin arttığını ve insanların korunmasız olarak güneş ışığına fazlaca fazla maruz kaldığını belirtiyor.

NHS Digital ve İngiliz Dermatologlar Derneği tarafınca tahlil edilen sayılara nazaran, İngiltere’de 2019’da 224.000 ve 2013 ile 2019 içinde da 1,4 milyondan fazla bireyde cilt kanseri kaydedildi.

Sun’da yer alan habere göre, kayıtlı olaylarda 2013’ten 2019’a kadar yüzde 26’lık bir artış meydana geldi.


“TEDAVİ İÇİN KAYNAĞA VE İŞGÜCÜNE MUHTAÇLIĞIMIZ VAR”

İngiliz Dermatologlar Derneği lideri Dr. Tanya Bleiker, “İngiltere’de yılda çeyrek milyon cilt kanseri hadisesine süratle yaklaşıyoruz. Her beş şahıstan birinin hayatları boyunca cilt kanseri olacağını iddia ediyoruz.”

“Bu ülkede cilt kanserini önlemek için daha fazlasının yapılması gerekirken, olaylardaki artışla gayret etmek için mevcut kaynakları da artırmamız gerekiyor. Doktorlar, yılda çeyrek milyon cilt kanseri olayını yönetme zorluğuyla başa çıkacaklarsa, daha fazla kaynağa ve daha yeterli işgücü planlamasına gereksinimleri olacak” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst