Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlar uyardı: “Yemekleri zeytinyağı ile pişirmeyin”

Leila

Global Mod
Global Mod
Sağlıklı oluşuyla bilinen ve mutfaklarda tüketimi giderek zeytinyağı için berbat haber var.

Çeşitli şirketler ve şefler, yemeklerin zeytinyağı ile pişirilmemesi konusunda ikazda bulundu.

Express’te yer alana habere göre, uzmanlar, zeytinyağının hayli düşük bir yanma noktasına sahip olduğu için tavada (yanmış yağ) kahverengimsi bir bariyer oluşturarak yemek ile tava içinde bir bariyer oluşturabildiğine dikkat çekiyor.

Fransız lüks mutfak eşyası şirketi Le Creuset, yapışmaz wok tavalarından şikayet eden bir müşteriye, “Pişirme kademesinde zeytinyağı kullanmaktan kaçınmanızı ve kolza yağı, Hindistan cevizi yağı ve ayçiçek yağı üzere daha yüksek yanma noktasına sahip yağları kullanmanızı tavsiye ediyoruz” dedi.

Müşterilerini daha yüksek yanma noktasına sahip bir alternatif kullanmaya çağıran şirket, “Arada bir tencerenin etrafına yemeklik yağ sürmenizi ve onu bırakmanızı tavsiye ederiz, bu tencerenin kalitesini muhafazaya yardımcı olacaktır” diye ekledi.


“ZEYTİNYAĞI YEMEĞİ TAMAMLAMAK İÇİN İDEAL”

John Lewis şirketi de emsal tavsiyelerde bulundu. Mağaza devi, “Müşterilere zeytinyağının seramik kaplarda karbonlaşarak kalıntı bırakabileceğini tavsiye ediyoruz” dedi.

Şef Mark Greenaway, zeytinyağının serpiştirilerek yahut garnitür olarak kullanılması gerektiğini söylemiş oldu. Greenaway, “Zeytinyağı ile asla yemek yapmamalısınız. Yalnızca bir yemeği tamamlamak için kullanılmalıdır” diyor.

Rafine edilmemiş yağlar, daha fazla mineral, enzim ve öteki bileşikler içerdiğinden daha düşük bir yanma noktasına sahip oluyor. Yanma noktası daha yüksek olan yağlar içinde avokado, badem, kanola, mısır ve yer fıstığı yağı bulunuyor.

Okumaya devam et...
 
Üst