Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Uzmanlardan kene uyarısı: Tek bir ısırığı kırmızı ete karşı alerji yaratıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’nin başşehri Washington’da uzmanlar, Amerikan kenesi olarak da bilinen kene cinsiyle ilgili ihtarda bulundu. Yetkililer, kenenin tek bir ısırığının alfa-gal sendromuna sebep olduğu belirtildi.

Türkiye’de de havaların ısınmasıyla bir arada kene ısırıkları yüzünden hastaneye kaldırılanların haberleri devir dönem artarken, benzeri bir ikaz ve haber ABD’den geldi…

ABD’nin başşehri Washington’da uzmanlar bölgede havaların ısınmasıyla bir arada “Amerikan kenesi” olarak da bilinen kırmızı renkli bir kenenin yayılmaya başladığını duyurdu. Washington’da yaşayanlara “dikkatli olun” uyarısı yapılırken bu kene ısırığının lyme hastalığı yerine alfa-gal sendromuna sebep olduğu açıklandı.

Yetkililer, alfa-gal sendromunun kişiyi kırmızı ete karşı alerjik hale getirdiğini duyurdu. Kenenin ısırması durumunda kişinin kırmızı et yediği takdirde yan tesirlere maruz kalabileceğini açıklayan bilim insanları, “Normalde ABD’nin güneyindeki eyaletlerde görülen bu kene kuzey ve batıya yanlışsız yayılmaya başladı. İklimin ısınmasıyla birlikte bu keneler kış aylarında hayatta kalabildi ve bu sayede de çoğalabildi” dedi.

DOKUNMAK BİLE ALERJİK YANSIMA YARATIYOR

Bilim insanları “Amerikan kenesinin” fare, tavşan, geyik üzere memelilerden beslendiğini ve alfa-gal şekerini aldığını açıklarken ondan sonrasında insanları ısırdığında da bu şekeri insanlara bulaştırarak hastalığa sebep olduğunu duyurdu. Isırılan yerin şiştiği ve kaşıntıya sebep olduğunu açıklayan uzmanlar bağışıklık sisteminin de kırmızı ete karşı hassas hale geldiğini aktardı.

Kırmızı eti tüketmenin yanı sıra kırmızı ete dokunmanın da alerjik tepkiye niçiniyet verdiği kaydedilirken ülkenin ünlü gazetesi Washington Post’a konuşan ve bir kene tarafınca yıllar evvel ısırılan Keith Tremel açıklamalarda bulundu. Tremel, “Ben uyurken bacağımdan ısırdı ama epey canımı acıtmadı lakin uyandım. ondan sonrasındaki günlerde hamburger yedim ve bütün bedenim kabarmaya başladı. sonrasındasında diğer vakit içinderda da hamburger yedim ve emsal bir durum yaşandı” dedi.

Ailecek kırmızı et tüketmeyi sevdiklerini ama artık yiyemediğini söyleyen Tremel, “Çocuklar mangal yapmamı istiyor ancak kırmızı ete dokunamadığım için bu tam bir azaba dönüyor” dedi. Tremel artık beyaz ete yöneldiğini ve süt eserleri tüketebildiğini de lisana getirdi.

Okumaya devam et...
 
Üst