Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Vefatla Sonuçlanabilecek Bir Rekor! Okul Projesi İçin 11 Gün Uykusuz Kalan Çocuk

Leila

Global Mod
Global Mod
Biroldukca sebepten uykusuz kaldığımız vakit içinder olmuştur. Pekala en epey ne kadar uzun müddet uykusuz kaldınız? 1 gün.. 2 gün.. Randy Gardner için bu mühletler hiç bir şey! İçeriğimizde okul projesi için 11 gün uykusuz kalan Randy Gardner’in öyküsüne yer verdik. Daima birlikte inceleyelim????????


Kaynak: https://www.iflscience.com/a-boy-went…

1963 yılında iki genç arkadaş Randy Gardner ve Bruce McAllister bir okul projesi kapsamında en uzun ne kadar müddet uyanık kalabileceklerini test etmek istemişler.


Randy Gardner ve Bruce McAllister uykusuzluğun fizikî ve zihinsel tesirlerini sunmak için araştırmalarına başlamışlar.


Kimin not tutup kimin araştırmanın odak noktasında olup uykusuz kalacağına karar vermek için yazı çeşide atan arkadaşlardan Randy Gardner uykusuz kalacak olan seçilmiş ve projeye başlamışlar.


Projenin kuralları ise çok sıradan: Tüm küme Randy’i basketbol ya da pinball oynatarak uyanık tutacaklarmış. Ayrıyeten Randy tuvalete gittiğinde uyuklamaması için tuvalette kaldığı mühlet boyunca küme üyeleriyle konuşması mecburî tutulmuş.


Randy, 2. günden objeleri dokunarak tanımlamakta zorluk çekmeye başlamış.



3. günde ise tekerlemeler söylemeye çalışmış lakin başaramamış.


4.güne geldiğinde hafıza kaybı yaşamaya ve halüsinasyonlar görmeye başlayan Randy, kendini ünlü futbolcu Paul Lowe sandığı günler geçirmiş.


twitter.com

İlerleyen günlerde konutunun geri kalanını orman yolu üzere görmeye başlayan Randy’nin halüsinasyonları bitmek bilmemiş.


Zaman geçtikçe konuşurken kimi şeyleri gevelemeye başlayan Randy’nin konuştuğu şeyler de anlamsızlaşmaya başlamış.


Uykusuz geçen günlerin sonuna gerçek gelirken paranoyaklaşmaya başlayan Randy son gün sorulara bile yanıt veremez bir hale gelmiş.


Araştırmanın kararında beyefendisinin uykusuzluğa karşı kimi kısımlarını kapattığı diğer bir deyişle beyefendisinin şekerleme yaptığı ortaya çıkmış.


Uzun mühlet uykusuz kalmanın mevte kadar gidebildiği bilinmektedir. Araştırmanın yürütüldüğü sırada her neyse ki Randy Gardner’ın başına bu biçimde bir şey gelmemiş ve Guinness Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanabilmiş.



O tarihten itibaren birkaç insan bu rekorun üstüne çıkabilse de Guinness Rekorlar Kitabı insanları ziyan verebilecek bir aktifliğe teşvik etmemek ismine bu rekoru kaldırmıştır.


11 günlük uykusuzluk rekorunun sahibi Randy Gardner hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda tartışalım ????????

Okumaya devam et...
 
Üst