Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Vizesiz Gidebileceğiniz 5 Ülke

Bakec

New member
Vizesiz Gidebileceğiniz 5 Avrupa Ülkesi!

Türkiye’de müthiş bir seyahat topluluğu var. Yıl boyunca yurt içi ve yurt dışı uçak bileti satışlarını incelediğimizde, çok fazla yolda olan seyahat tutkunu görebiliyoruz. İdeal bir seyahat için gerekli olan şartlar sağlandığında her gezi bir keyfe dönüşüyor. Pasaport ile birlikte gezilerin olmazsa olmazı vize, yol haritamızı belirliyor. Birçok kişi vizenin bir engel olduğunu düşünüyor ancak büyük yanılıyor. Çünkü vizesiz gezebileceğiniz onlarca ülke var! Biz bugün 5 tane vizesiz ülke hazırladık. Gez gez gez doyamadık diyeceğiniz bir rota için hazır mısınız?

Bosna – Hersek

Batının ve doğunun sentezi diyebileceğimiz Bosna Hersek, mimarisiyle, doğasıyla turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Bu küçük ülkeyi gezerken modern Avrupa mimarisini, geleneksel Osmanlı mimarisini yakından inceleyebilirsiniz. Bosna Hersek, ilginç bir şekilde insanlar üzerinde tanıdık yer hissi uyandırıyor. Muhtemelen bu yüzden gidenler hayran kalıyor, vedalaşmakta zorlanıyor. Bosna Hersek vizesiz gidebileceğiniz müthiş bir ülke.

Makedonya

Balkanların en sevilen ülkesi Makedonya’yı keşfe hazır mısınız? İki buçuk milyona yakın nüfusuyla oldukça küçük ve sevimli bir ülke olan Makedonya, adeta bir masal ülkesini andırıyor. Sonbaharda gezecek yer arıyorsanız eğer Makedonya’yı ilk sıralarda değerlendirebilirsiniz. Makedonya hem çok güzel hem de çok ekonomik bir ülke olduğundan akılda kalıcı bir tatil geçirebilirsiniz. Makedonya bozulmayan kültürü ve doğasıyla Avrupa’daki favori ülkeniz olabilir.

Karadağ

Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan Karadağ, kıyı manzaralarıyla öyle büyüleyici bir güzelliğe sahip ki bir giden aklı geride kalarak dönüyor. Karadağ, Türk vatandaşlarından vize istemeyerek bu güzel ülkeyi görmenize fırsat yaratıyor. Tarihini ve kültürünü koruyarak coğrafik özelliklerini avantaja çeviren Karadağ, gezerken göreceğiniz üzere çok zengin bir ülke.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Yavru vatan Kıbrıs, Akdeniz’in en büyük üçüncü adası olma özelliğine sahiptir. Kıbrıs her köşesiyle turistik bir yer desek abartmayız. Kıbrıs’ı gezerken masmavi manzara sizi her yerde takip edecek. Kıbrıs hem günlük gezi durakları hem de renkli gece hayatıyla seveceğinizden emin olduğumuz bir yer. Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği Kıbrıs, küçük ama içi dolu bir ülke diyebiliriz.

Ukrayna

Türk vatandaşlarına vizesiz olan Ukrayna Avrupa’nın en ucuz ülkelerinden biri olduğu için yıl boyu çok fazla Türk turist ağırlıyor. Ukrayna, tarihini, mimarisini, doğasını korumayı başarmış aynı zamanda oldukça modern bir ülke. Vize ve pasaportunuz olmadan Ukrayna’ya giriş yapabilir, ülkedeki güzellikleri doyasıya yaşayabilirsiniz.
 
Üst