Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Vücut Tiplerine Göre Örnek Beslenme Şekilleri

Bakec

New member
Vücut Tiplerine Göre Örnek Beslenme Şekilleri
Eğer bir Ektomorfsanız, günde 6-8 küçük öğün yemenizi öneririm. Sabah saat 8: 00’de 500 kalorili bir öğün yedikten sonra tekrar 10: 00’da, 12: 00’da, 14: 00’de, 16: 00’da, 18: 00’de, 20: 00’de (ÖRNEK OLARAK) Yemeklerin iki saat boyunca eşit aralıklarla yapıldığına dikkat edin, çünkü vücudunuzdan tamamen atılmadan önce çok fazla yiyeceği sindirebilir.

Bir Ektomorf, kalorilerde vücut ağırlığının 25 ile 30 katı, protein bakımından vücut ağırlığının bir buçuk katı kadar yemelidir.

Eğer bir Endomorfsanız, iki buçuk saatlik bir ara ile günde 6 öğün yemek yiyebilirsiniz.Endomorflar için; pirinç, makarna, biftek, tavuk göğsü, hindi vb. kaliteli yiyecekler yediğinizden emin olun. Yağlı yiyecekler ve aburcuburlardan kaçının yoksa vücudunuz yüksek miktarda yağ depolayabilir.

Mesomorf iseniz, öğünler arasında iki saatlik bir ara ile günde 6-8 öğün yediğinizden emin olun.

BULKING DÖNEMİNDE EN ÇOK TÜKETİLEN BESİNLER
Yulaf Ezmesi = Zengin lif,karbonhidrat içeriği ve yapısında az miktarda yağ bulundurması ile bulk dönemlerinin vazgeçilmez kahvaltı ürünüdür.
Yumurta = Sadece bulk döneminde değil her dönemde bir vücut geliştirmecinin en önemli protein kaynağıdır.
Kepek veya Tam Buğday Ekmeği = Gün içerisindeki kompleks karbonhidrat kaynaklarınızdan bir diğeri de kepekli veya tam buğday ekmeğidir.Göbeğinizi fazla büyütmemek için ekmeği ayarında tüketmeniz gerekmektedir.
Lor Peyniri = Bulk dönemlerinde yumurta ve yulafın yanında tüketilmesi önerilen,protein bakımından zengin bir üründür.100 Gramında yaklaşık olarak 15 gram protein içerir.3 gram civarında yağ içerdiğinden fazla yağlanma riskini de ortadan kaldıran bir besindir.
Ton Balığı = Clean bulk döneminde yağsız olarak size önemli derecede protein sağlayan bir besin.Ben Dardanel Ton Light ton balığını tercih ediyorum.
Zeytinyağ,Keten Tohumu Yağı,Terayağ = Bulk döneminde tüketmeniz gereken yağlar bitkisel kaynaklı olmalıdır.Bu besinlerden alacağınız yağlar vücut açısından faydalı ve gereklidir.
Esmer Pirinç ve Kepekli Makarna = Karbonhidrat açısından son derece zengin besinlerdir.Tavuk,balık gibi ürünlerin yanında tüketilebilecek ve kilo almanıza yardımcı olacak besinler arasındadır.
Tavuk Göğsü = Yağsız ve yüksek proteinli içeriğiyle vücut geliştirmecilerin her dönemde tüketmesi gereken besinler arasında yer alır.Yağsız oluşu ve önemli miktarda protein içeriği ile clean bulk döneminin vazgeçilmez ürünüdür.
Badem,Ceviz,Fındık = Bu kuruyemiş ürünleri ile birlikte vücudunuz için gerekli olan sağlıklı yağları vücudunuza alabilirsiniz.Aç kalmamak ve öğün aralarında atıştırmalık ürün niyetine kullanabilirsiniz.
Baklagiller = Nohut, fasulye, bezelye, mercimek gibi baklagilleri de öğünlerinizden eksik etmeyin.Bitkisel proteinler de vücut açısından gereklidir.Sadece hayvansal besinlere yönelmeyin.
Süt,Yoğurt = Süt ve yoğurt gibi ürünleri yatmadan önce kazein protein amacıyla tüketebilirsiniz.Özellikle süt tüketimini yatmadan önce yapmanız uyku sırasında gerekli olan proteini vücuda almanızı sağlar.
Dirty Bulking dönemi için tüm fast foodlar geçerlidir.
 
Üst