Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yapay zeka dayanaklı bir yazılım hakikat Covid-19 kararınu veriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları, bir kişinin sesiyle virüsü bir dakikadan kısa müddette tespit eden yeni Covid-19 test yazılımını ortaya çıkardı ve uzmanlar bunun sürüntü testinden daha gerçek olabileceğini söylüyor.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi, 4.352 iştirakçiden 893 ses örneği içeren Covid-19 Sounds uygulamasından elde ettiği datalarla, yapay zeka takviyeli süratle gelişen teknolojinin burun ve boğazdan sürüntü almaktan daha gerçek sonuç verdiğini deklare etti.

Daily Mail’in haberine göre, mobil uygulamanın olumlu olayları işaretlemesi bir dakikadan az sürüyor ve negatif olayların yüzde 83’ünde hakikat sonuç veriyor.

Imperial College London’a bakılırsa, sürüntü testlerinin doğruluğu büyük ölçüde değişiyor ve farklı ortamlarda olumlu olayların yüzde 20 ila yüzde 81’ini kaçırabiliyor.

Yeni uygulama, konserler ve büyük spor müsabakaları üzere toplu etkinliklere katılmadan evvel insanları fazlaca süratli bir biçimde taramak için kullanılabilir.

Uygulama, kullanıcının cep telefonuna yüklenir ve iştirakçiler, demografi, tıbbi geçmiş ve sigara içme durumu hakkında birtakım temel detayları bildirir.

sonrasındasında üç defa öksürme, üç ila beş sefer ağızlarından derin nefes alma ve üç sefer ekranda kısa bir cümle okuma üzere birtakım teneffüs seslerini kaydetmeleri istenir.


DAHA FAZLA ARAŞTIRMAYA MUHTAÇLIK VAR

Araştırmacılar, ses yüksekliği, güç ve vakit ortasındaki değişim üzere farklı ses özelliklerini tanımlayan Mel-spektrogram tahlili ismi verilen bir ses tahlili tekniği kullandılar.

Ekip, Covid-19 hastalarının seslerini hastalığı olmayanlardan ayırt etmek için farklı yapay zeka modelleri oluşturdu ve hangisinin müspet hadiseleri sınıflandırmada en âlâ kararı verdiğini kıymetlendirdi.

Araştırmacılar, uygulamanın insanların telefonlarında görünmeye başlayabilmesi için daha epey iştirakçiyle daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söylüyor.

Projenin başlangıcından bu yana 36.116 iştirakçiden 53.449 ses örneği toplandı.

Okumaya devam et...
 
Üst