Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yaren’in kalbi 3 sefer durdu

Leila

Global Mod
Global Mod
Tekirdağ’da yaşayan oto tamircisi Gökhan Muhakkak ile konut bayanı Fatma Belli’nin (23) kızları Yaren’e, çabucak hemen 5 aylıkken geçirdiği rahatsızlık kararı gdolayıldüğü hastanede SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

Ailesi, Yaren’in tedavi masraflarını karşılamak için valilik müsaadesiyle yardım kampanyası başlattı. Birinci teşhis konulduğunda hastanede 7 ay ağır bakımda kalan Yaren, artık konutunda 4 aygıta bağlı olarak yaşıyor. Fatma Aşikâr, “Bu kampanyada her insanın yardımına muhtaçlığımız var. Yaren, bizim tek evladımız, onun yaşamasını, onun rahat nefes almasını istiyoruz. Onu cihazsız bir biçimde görmek istiyoruz. Lütfen, buradan sesimi duyan herkese yalvarıyorum. Elinden tutsunlar, Yaren’e umut olsunlar. Yaren’in de yaşıtları üzere yürümeye, koşmaya, rahat nefes almaya hakkı var” dedi.

‘HAYATA SIKI SIKIYA SARILIYOR’

Gökhan Aşikâr, valilik müsaadesiyle başlattıkları kampanyalarının birinci yılının bittiğini, ikincisinin bitmesine 200 gün kaldığını söylemiş oldu. Kampanyada 3’üncü defa valilik müsaadesinin bulunmadığını söyleyen Muhakkak, “Kampanyamızda bağış oranı şu anda yüzde 37’de bulunuyor. Çocuğumuzun tedavisi için Dubai’den teklif aldık. Bize çocuğun kilo sonunun 13,5 kilo olduğunu söylemiş olduler. Yani 13,5 kiloyu geçmemesi lazım, Yaren’in şu anda 700 gram kilo kriteri kaldı. Biz birçok vakit evladımızı aç yatırıyoruz. en çok zorumuza giden şey tedavisi var lakin bizim de dayanağa muhtaçlığımız var. Kızımız 4 farklı makineye bağlı olarak yaşıyor. örneğin elektrik kesiliyor, bizim ödümüz kopuyor. Sanki ne vakit gelecek? Sanki şarjı ne kadar dayanacak? İnsan gece kalktığında evladım nefes alıyor mu, almıyor mu diye bakar mı? Biz her 30 dakikada bir kalkıp evladımın nefesini denetim ediyoruz. ‘Makine arızalandı mı acaba’ diye daima dehşetle, tedirginlikle yaşıyoruz. Yaren’i bir gün kucağımda severken, kalbi durdu. Bugüne kadar 3 kere kalbi durmasına karşın hayatta sıkı sıkıya sarılıyor” diye konuştu.


.


‘UMUDUMUZU ÇALIYORLAR’

Gökhan Aşikâr, kızı için düzenlenen kampanyaya takviye verenlerin iş yerlerindeki yardım kumbaralarının hırsızlar tarafınca çalındığını belirterek, “Bu kuvvetli süreçte epey şanssız olaylar yaşıyoruz. Kumbaralarımız çalınıyor, Yaren’in şu ana kadar 4 tane yardım kumbarası çalındı. Çocuğum için 10 yaşındaki çocuğun 1 TL’sini istiyorum. Kumbaralarımızı çalmayın 1 lira bile bizim umudumuz. Evladım için, kumbarada çıkan ölçü da umut, umudumuzu çalıyorlar. Şu anda tek maksadım evladımı ayakta tutmak, her insanın dayanağına gereksinimimiz var” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst