Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yargıtay, yaz aylarında klimalı alışveriş merkezlerinde beraberlik zorunluluğunu onayladı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
5 Nisan 2024 Cuma, 14:30.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Yargıtay (TS), şirketlerin klimalı alışveriş merkezlerinde halka dönük olarak çalışan güvenlik personelinin yaz aylarında kravat takmasını zorunlu kıldığı yönündeki kararda onadı.

TS Sosyal Odası, bu zorunluluğun çalışanların onurunu ihlal etmediğini beyan ederek, yalnızca alışveriş merkezi tesislerinde halka hizmet veren güvenlik görevlilerini etkilediği için çalışma koşullarına uygun olduğunu değerlendirdi. Havası bulunan, merkezlerin çalışma saatleri dışında yaz aylarında depo, rıhtım veya gözetim gibi diğer pozisyonlarda çalışanlara uygulanmayan.


Europa Press tarafından bildirilen kararında Yüksek Mahkeme, Alternatif Özel Güvenlik İşçileri Sendikası sendikasının, Sicor Seguridad El Corte Inglés lehine karar veren Ulusal Mahkeme kararına karşı yaptığı itirazı reddetti.

Hakimler, kravat takma zorunluluğunun hem şirketteki diğer sendikalarla varılan anlaşmaya hem de İçişleri Bakanlığı'nın 318/11 sayılı Kararnamesi'ne uygun olduğuna dikkat çekiyor.


Bu emir, özellikle, çalışma koşullarına, yılın mevsimine ve işlevsel, iş veya nitelikteki diğer olası koşullara uygunluğunu dikkate alarak, güvenlik görevlilerinin üniformasına karar verme yetkisini şirkete bırakıyor. Doğa, personel, çalışanların onuru ve cinsiyete dayalı eşitlik.





Yorum





Hata bildir
 
Üst