Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yeni istihdam rekoru: Halihazırda on milyondan fazla kadın çalışıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Mart ayı İspanyol işgücü piyasası için zaten harika bir ay olduysa, Paskalya'yı geride bırakmamıza rağmen Nisan ayı daha da iyi geçiyor. İspanya bu ayın ilk iki haftasında iki yeni istihdam rekoru kırmayı başardı: 25 Mart'ta 21 milyon sınırını aştıktan sonra 21,1 milyon üyeyi aştı ve tarihte ilk kez on milyondan fazla kadının var olduğunu başardı. çalışıyor ve sosyal güvenliğe katkıda bulunuyor.


Her iki dönüm noktasına da geçtiğimiz 15 Nisan'da ulaşıldı. Özellikle, Katılım ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu Çarşamba günü yayınlanan günlük üyelik serisi verilerine göre, 10.006.013'ü kadın olmak üzere 21.120.264 bağışçı kaydedildi; bu, tüm üye kuruluşların %47,4'üne eşdeğerdir; bu da tarihsel bir maksimumdur. Katılım Bakanı Elma, “Bu sadece bir rakam değil, sadece bir rakam değil, sadece tarihi bir kayıt değil, aynı zamanda iş gücü piyasasımızdaki cinsiyet eşitsizliğini azaltma kararlılığımızın bir örneğidir” dedi. Saiz, medyaya gönderdiği bu verilerle ilgili bir değerlendirmede bulundu.

İspanya, Nisan ayının ilk yarısında 161.100 yeni iş yaratmayı başardı ve geçen ayın ortasındaki rakama göre 215.400 daha fazla iş yaratmayı başardı; bu, Mart ayında yaratılan yaklaşık 200.000 yeni işe ek olarak tarihteki en iyi ikinci rekor ve öncekinden çok daha yüksek bir artış anlamına geliyor. 2017-2019 yıllarının ortalaması 150.000 kişiydi. Bu güçlü artışla Sosyal Güvenlik, 3 Nisan'dan bu yana her gün 21 milyon katılımcının üzerinde kalmayı başardı, bu da Nisan ayında bu kez ortalama 21 milyon katılımcıyı aşacağını gösteriyor.


İşsizlik, yerleşik



«Kadın istihdamıyla ilgili sadece olumlu rakamlara sahip değiliz. 21 milyonu aşan tarihi rakamı geçtikten sonra güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor ve 15 Nisan'da 21 milyon 100 bin üyeyi aşarak ülkemizde bir kez daha tarihi bir rakama ulaştık.” diye konuştu.


Ancak kötü haber, istihdamda meydana gelen bu güçlü ivmelenmelere rağmen güçlü bir şekilde ama çok yavaş bir şekilde düşmeyi başaramayan İspanya'nın Aşil topuğu olan işsizlikten geliyor ve hala 2,7 milyondan fazla işsiz var. . IMF'nin Pazartesi günü işsizlik oranının en azından 2030'a kadar %11'in üzerinde kalacağı konusunda uyarmasından bu yana, bu sağlamlaşma bu on yıl boyunca devam edecek bir trend olacak.
 
Üst