Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yeşil hidrojen – iklim açısından nötr hareketlilik ve ısı beklentileri

Hasan

New member
Alman ve Avrupa enerji ve iklim politikasının hedefleri açıkça formüle edilmiştir: Yüzyılın ortasına kadar, küresel ısınmayı sınırlamak için küresel enerji arzı büyük ölçüde iklim açısından nötr olmalıdır – yani atmosferdeki sera gazlarında artış olmadan – sanayi öncesi değerlere kıyasla iki santigrat derece. Bu, yenilenebilir enerjilerin kullanımında ve enerji yoğun sektörler arasında ağ oluşturmada daha fazla artış gerektirir. Rejeneratif olarak üretilen hidrojen burada önemli bir katkı sağlayacaktır. Politika, araştırma ve endüstriden yaklaşık 75 temsilci, 4 Temmuz 2019’da Lampoldshausen’de düzenlenen Hidrojen Günü’nde hidrojen teknolojisindeki mevcut ve geleceğe yönelik gelişmeleri tartıştı. Yedinci kez düzenlenen uzmanlar konferansı, Heilbronn Ekonomik Kalkınma tarafından düzenlendi Corporation ve Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) Uzay Tahrik Enstitüsü. Bireysel projeleri bir araya getirmek ve hidrojenin sektör birleşmesi için ideal bir arayüz olarak bir atılım gerçekleştirmesine yardımcı olmak amacıyla deneyim ve bilgi aktarımının paylaşılması bu konferansın odak noktasıydı.


Heilbronn Franken bölgesi için fırsatları sürekli olarak kullanmak



Hidrojen ile elektrik, ısı, gaz ve yakıt alanları birleştirilebilir. Rejeneratif olarak üretilen hidrojen, bu nedenle, üretim ve tüketimi daha esnek hale getirmek için sektörler arasında ikincil bir enerji kaynağı olarak hizmet etme özelliği ve olağanüstü çeşitli olası kullanımlar sunar. Bu esnekliği sağlayan “Power-to-X” sistemlerine olan ihtiyaç, sektörlerin elektrifikasyonu ve şebekede yenilenebilir elektriğin artan payı ile istikrarlı bir şekilde artıyor. Bu yılki hidrojen konferansında, Baden-Württemberg Çevre Bakanlığı Bakanlık Direktörü Helmfried Meinel, Heilbronn ilçesi Bölge Yöneticisi Detlef Piepenburg ve DLR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Klaus Hamacher Thorben, hidrojenin gelecekteki önemi hakkında konuştular. hidrojen teknolojisi, özellikle Heilbronn bölgesi için sektör birleştirme bağlamında DLR proje müdürü Andersen ve Audi AG Neckarsulm fabrika müdürü Helmut Stettner. Bu görüşmelerin odak noktası, Heilbronn bölgesinde bir hidrojen altyapısının olası gelişimiydi.

“Pilli elektrikli araçlara ek olarak, hidrojen ve yakıt hücresi teknolojisi başlangıçta otobüsler ve ticari araçlar için bir tahrik konsepti olarak yerini alacak. Bununla birlikte, hidrojen kullanımı mobilitenin çok ötesine geçer. Çevre Bakanlığı Bakanlık Direktörü Helmfried Meinel, araçlara ek olarak, artık hidrojenin bina ısıtma, endüstri veya enerji depolama gibi birçok olası kullanımının test edilip uygulanabileceği hidrojen model bölgelerinin oluşturulması gerektiğini söyledi. “Birlikte çalışmak artık her zamankinden daha önemli. Hidrojenin büyük ölçekte düşünülmesi ve uygulanması gerekiyor.”

Hidrojenle çalışan yakıt hücreleri, mobilitede önemli bir teknoloji olarak görülüyor ve iklime zararlı sera gazlarını azaltmak için emisyonsuz bir alternatif sunuyor. Neckarsulm’daki Audi fabrikası ile yakıt hücresinin geliştirilmesi ve H2ORIZON projesi ile yeşil hidrojen üretimi Heilbronn bölgesinde demirlenir. “Heilbronn ekonomik bölgesindeki yakıt hücresi teknolojisinin daha da geliştirilmesi, Harthausen ormanından rüzgar hidrojeninden faydalanabilir. Heilbronn bölgesinin bölge yöneticisi Detlef Piepenburg, bölgesel stratejik ortaklıkların genişletilmesinin büyük önem taşıdığını söylüyor.

DLR İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Klaus Hamacher, “DLR Lampoldshausen’in çevresi, rüzgar türbinleri ve otomotiv endüstrisi ile kesiştiği noktada, araştırmayı ve hidrojen teknolojisinin endüstriyel uygulamasını ilerletmek için önemli bir potansiyel var” dedi. “Rüzgar enerjisinden rejeneratif olarak üretilen hidrojen ve bunun makul dağılımı, mobiliteyi daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirmeye önemli bir katkı sağlıyor. Yeşil hidrojenin sektörler arası kullanımı, enerji geçişinin başarısına bir başka katkıdır,” diye devam etti Hamacher.


Harthäuser Ormanı’ndaki rüzgar türbinlerinden elde edilen yeşil hidrojen



Hidrojen, elektrik, ısı, gaz ve yakıt üretimini birleştirmek için kullanılabilecek ideal depolama ortamıdır. Bu özellikler onu ideal bir enerji kaynağı yapar. Harthäuser Ormanı’ndaki rüzgar yoğun zamanlarda ihtiyaç duyulandan daha fazla elektrik sağlıyorsa, H2ORIZON tesisindeki fazlalık ile hidrojen üretilebilir. Merkezi eleman, fazla rüzgar gücünü hidrojene dönüştüren elektrolizördür. “Gerekirse, bu daha sonra sözde FCEV’lerde (yakıt hücreli elektrikli araçlar) kullanılabilir ve böylece DLR sahasına ısı ve elektrik sağlamak için yeni kombine ısı ve elektrik santralimizde bir katkı maddesi olarak veya yakıt olarak mobilite için kullanılabilir. Mobil kullanım söz konusu olduğunda, odak noktası sadece otomobiller değildir. Özellikle toplu taşıma, yanmalı motorların emisyonsuz alternatifinden yararlanabilir. Lampoldshausen tesisindeki enerji tedariği de bir model görevi görebilir. DLR Uzay Tahrik Enstitüsü Direktörü Prof. Stefan Schlechtriem, Heilbronn bölgesi için yeşil hidrojenin gelecekteki kullanım olasılıklarını açıklıyor. H2ORIZON projesi ile, DLR ve ZEAG Energie AG, yerel sektör birleştirme şansını daha iyi anlamak ve sistemi optimize edebilmek için gerçek bir laboratuvar görevi görmesi amaçlanan bir araştırma ve tanıtım platformuna yatırım yapıyor. kavramı ve sistem çalışmasının kontrolü ve düzenlenmesi. Buradaki odak noktası, enerji sektöründe, ulaşımda, endüstriyel süreçlerde ve uzay yolculuğunda sera gazlarını azaltmanın yanı sıra şebekelerimize giderek daha fazla yenilenebilir elektriği entegre etmektir.
Buna ek olarak, DLR tesisi Lampoldshausen’in enerji beslemesindeki CO2 emisyonları, doğal gaz ve rüzgar hidrojeni ile CHP işletimi sayesinde sahada zaten azaltılmıştır.


Hidrojen teknolojisi: perspektifleri şekillendirmek



Ders programı hidrojeni farklı açılardan inceledi. Uzmanlık derslerinde konuşmacılar, enerji sisteminin başarılı ve sürdürülebilir dönüşümü için kilit bir faktör olarak dijitalleşme, CO2 nötr hareketlilik ve uzay yolculuğu için hidrojenin potansiyeli ve ayrıca beklentiler gibi hidrojen teknolojisinin ana konularını ele aldılar. hidrojen ve yakıt hücrelerinin daha fazla pazar geliştirmesi için zorluklar.
 
Üst