Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Yüksek talep ve gazyağı Noel’de uçmanın fiyatını artırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bir havayolunun maliyetinin %30’u yakıta ayrılan kaleme karşılık geliyor. Havayolları Birliği (ALA) başkanı ve Easyjet’in İspanya genel müdürü Javier Gándara, “Gazyağı satın alınması hayati önem taşıyor” diyor. Bu nedenle Rusya ve Arabistan’ın son haftalarda petrol üretimine yönelik hareketleri sektörün yaşadığı partiyi sekteye uğratmaya başlıyor.


Çünkü şirketlerin kutlama yaptığını, kutlama yaptığını unutmamalıyız. Sadece üç yıl önce birçoğunun iflas etmesi veya ‘Oran 0’ sonucu farklı hükümetler tarafından kurtarılmasıyla tarihlerinin en iyi yazını kapattılar. Biliyorsunuz Kovid-19 salgını nedeniyle neredeyse tüm dünya uçak filosunu durduran o emirden bahsediyoruz. Yıkım oldu. Ama geçici bir iflas. Çünkü bu yıl şu ana kadar İspanya’da 189 milyon yolcu taşındı; bu, zaten rekor bir yıl olan 2019’a göre %1,2 artış anlamına geliyor.

O tarihten bu yana sektör inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Yükseliş aşaması (tüm tahminlerin aksine) yükselmeye devam ediyor. Giderek daha fazla seyahat ediyoruz. Şüphesiz öyle. Havayollarının fiyatları kontrol altına almak için bariz bir çaba gösterdiği birkaç yılın ardından fiyatlar artık eskisinden çok daha yüksek. Gándara, “Açıkçası, 2021 ve 2022’de biletler, virüste yaşananlardan sonra tüketicinin yeniden ilgisini çekmek açısından cazipti” diye itiraf ediyor. Peki bu tahterevalli atlıkarıncanın en yüksek noktası bu Noel’de fahiş oranlarla gelebilir mi?

ALA başkanı, “Fiyat havayolları tarafından belirlenmiyor, arz ve talep arasındaki bir ayarlamadır” diyor. “Ve arka planda kullanıcıların harcanabilir gelirini tehdit eden üçlü bir belirsizliğin olduğu doğru olsa da talep şimdilik artmaya devam ediyor: enflasyon, faiz oranlarındaki artış ve yüksek enerji maliyeti.”

Bütün bunlara ham petrol üretimindeki kesintinin kara bulutunu da eklemeliyiz. Tam da havayolu sektöründen gelen yüksek talep ve gazyağı kullanımındaki keskin artış, uluslararası pazarda gerilim yaratan unsurlardan biri. İspanya Petrol Ürünleri İşletmecileri Birliği’nden (AOP), “Uçak yakıtı satın alımı hızla arttı ve bu, olup biten her şeyin anahtarlarından biri” diye belirtiyor ve bu ürünün daha da yaygınlaşacağını göz ardı etmiyor. pahalı, “gerçi “Tahminlerde bulunmak zor.”


71 gün önceden



Ancak İspanyol havayollarının başkanı, sektörün “popüler veya demokratik” fiyatlarla bilet sunmaya devam edeceğine inanıyor. «Seyahat etmeye devam edebileceksiniz. “70’lere geri dönmeyeceğiz” Ancak Gándara bazı tavsiyelerde bulunuyor. “Daha uygun fiyatlara ulaşmak için önceden satın almak hayati önem taşıyor.” Yakın zamanda yapılan bir Google araştırması, bu Noel için bilet satın almak için en iyi zamanın 71 gün öncesi (Ekim başı) olduğunu ortaya koydu. Şu anda 23 Aralık Münih-Bilbao biletinin fiyatı 378 euro. Aynı gün Londra’dan Valensiya’ya dönüş 176 euro. Ve bunu Paris ile Malaga arasında yapın, 197.

Facua ayrıca, havayollarının el bagajı için ücret almak gibi “tüketici haklarına saldıran” kararları sürdürerek “fiyatları şişirdiği” konusunda da uyarıyor. “Bununla ilgili açılmış bir disiplin dosyası var ama bu uygulamalar devam ediyor.”
 
Üst