Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“Yüksekten uçanlar” – Uluslararası Uzay İstasyonunda öğrenci deneyleri

Hasan

New member
Yüksekten Uçanlar” arandı ve bulundu: 14 Aralık 2016’dan 28 Şubat 2017’ye kadar Almanya’daki tüm üniversitelerden öğrenci takımları, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nde (DLR) çok özel bir uzay yönetimi yarışmasına başvurma fırsatı buldu. Ana ödül: ISS’ye bir deney getirmek ve uzay koşullarında araştırma yapmak.DLR ve Alman Fizik Derneği’nden (DPG) uzmanların yanı sıra Alman astronot Gerhard Thiele de seçim komitesi üyesiydi.Deney önerileri öncelikli olarak kontrol edildi. bilimsel içerikleri, teknik gelişmişlikleri ve pratik fizibiliteleri nedeniyle. Sonunda, Frankfurt (EXCISS), Stuttgart (PAPELL) ve Duisburg-Essen (ARISE) üniversitelerinden öğrenciler galip geldi.

Alexander Gerst: ISS’de yüksek uçan öğrenci deneyleri (Exciss)

Kazanan üç takım, 2018 yazında Alman ESA astronotu Alexander Gerst’in ufuklar görevi sırasında deneylerini Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) gönderecek. Gezegen oluşumu ve uzay teknolojisi ile ilgili deneyleriniz kişisel olarak Alexander Gerst tarafından denetlenecek. O zamana kadar projeler, bilimsel hedeflerinin detaylandırılmasından, teknik bir tasarımın hazırlanmasına ve gerekli testlere, ISS’de deneyin yürütülmesine kadar gerçek bir uzay görevinin tüm sürecinden geçer. Deneysel tesislerin boyutları ciddi şekilde kısıtlanmıştır: 10’a 10’a 15 santimetre boyutlarında üç konteynere sığmaları gerekmektedir. Uzay istasyonundaki sistemler en az 30 gün çalışır durumda olmalıdır. Öğrenciler kazanılan uygulamalı deneyimden büyük ölçüde faydalanacaktır, çünkü yüksek uçanlar yarışması kursu kalite açısından tamamlar ve öğrencilere kendi araştırma sorularını yaratıcı bir şekilde geliştirme ve uygulama fırsatı verir. Kazanan üç takım, deneylerinin başlangıcına sahada canlı olarak tanık olma fırsatına da sahip olacak.
 
Üst