Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Zift Üzere Kahve İçenlere Berbat Haber: Uzmanlar Sütlü Kahvenin Daha Sağlıklı Olabileceğini Ortaya Koydu

Leila

Global Mod
Global Mod
Son vakit içinderda yapılan yeni bir araştırma sade bir bardak kahve yerine sütlü kahve içmenin daha yararlı olabileceğini ortaya koydu.


Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/health/ar…

Sade kahve severleri üzebilir lakin sütlü kahve daha faydalı olabilir.


Kopenhag Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, polifenoller olarak bilinen antioksidanların, proteinlerin yapı taşları olan amino asitlerle birleştiğinde nasıl davrandığını tahlil etti.


Kahvenin iltihaplanmayı azaltan polifenol ismi verilen antioksidanlarla dolu bir içecek olduğu esasen biliniyordu.


Ancak bu araştırma süt üzere amino asitlerle dolu olanların yanı sıra polifenoller açısından varlıklı öğelerin tüketilmesinin, antioksidanları iltihaplanmayı azaltmada daha da tesirli hale getirdiğini gösterdi.


Enflamasyon, bedenin bir tehdide (bakteriler, toksinler, travma, hatta çok sıcaklık gibi) bedendeki dokuları zedeleme reaksiyonu olarak açıklanıyor.


aynı vakitte kronik inflamasyonun diyabet, kalp hastalığı, kanser ve romatoid artrit riskini de artırdığı biliniyor.


Bağışıklık hücrelerine yapay enflamasyon uyguladılar.


Bazı hücreler, bir amino asitle tepkiye giren (sütlü kahveyi yansıtan) farklı dozlarda polifenol alırken, başkaları tıpkı dozlarda (siyah kahveyi yansıtan) polifenoller aldı. Bir kümeye ise hiç bir husus verilmedi.


Çalışma, kombinasyonla tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, sadece polifenollerin eklendiği hücrelere kıyasla, enflamasyonla ‘mücadelede’ iki kat daha tesirli olduğunu buldu.


Tarım ve Besin Kimyası Mecmuası’nda yayınlanan çalışmada, ‘Proteinler ve antioksidanlardan oluşan bir kombinasyon, bağışıklık hücrelerindeki anti-inflamatuar özellikleri ikiye katlıyor’ ibaresi yer aldı.


Bulgular sütlü kahvenin anti-enflamatuar bir tesire sahip olduğunu gösterdi.


Araştırmayı yürüten Profesör Marianne Nissen Lund, ‘Süt, protein açısından zengindir ve beşerler için gerekli olan dokuz temel amino asidin tümünü içerir. Bu niçinle içeceklerine süt ekleyebilir yahut yiyeceklerinizin yanında yoğurt tüketebilirsiniz’ dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst